Alle informatie over transport van gevaarlijke stoffen

Bekijk gratis demo
header gevaarlijke lading sdu

U bent op zoek naar heldere informatie over het vervoer, de opslag en overslag van gevaarlijke stoffen? U wilt weten wat de nieuwste wet- en regelgeving betekent voor uw dagelijkse praktijk? Dan is het online platform Gevaarlijke Lading echt iets voor u. Via Gevaarlijke Lading heeft u snel en gemakkelijk toegang tot de wetgeving (ADR, ADN, RID, IMDG). Met een paar muisklikken heeft u alle informatie snel en overzichtelijk beschikbaar.

Hét online platform

Gevaarlijke Lading is onmisbaar voor iedereen in Nederland en België die te maken heeft met het vervoer, de opslag en overslag van gevaarlijke stoffen. Samen met het gelijknamige tijdschrift bieden we u een handige bron van informatie.

Alle informatie via één ingang

Via Gevaarlijke Lading heeft u snel en gemakkelijk toegang tot de wetgeving, de stoffenbank, dagelijks nieuws en redactionele artikelen met veel achtergronden. U heeft via één zoekingang direct toegang tot uiteenlopende informatie over onderwerpen waarmee u in werk te maken krijgt.

Wegvervoer, binnenvaart, spoorvervoer en zeevaart

Op ons overzichtelijk startpunt vindt u de belangrijkste regelgeving die u als deskundige (transport) gevaarlijke stoffen nodig heeft bij uw dagelijkse werk. De wetgeving is opgedeeld in overzichtelijke rubrieken zoals: Wegvervoer, Binnenvaart, Spoorvervoer en Zeevaart. Binnen deze rubrieken is de regelgeving onderverdeeld in Nederlandse en Europese regelgeving en Internationale verdragen. Wij tonen altijd de op dit moment geldende versie van de betreffende wet- en regelgeving. U kunt snel navigeren door de regelgeving dankzij onze klikbare inhoudsopgave. Bovendien is de tekst voorzien van links naar andere relevante wetsartikelen.

Gevaarlijke lading

Stoffenchecker

Wilt u snel en gemakkelijk toegang tot alle vervoersinformatie over een bepaalde stof of UN-nummer? De Stoffenchecker biedt u uitgebreide stofinformatie, gebaseerd op Tabel A, inclusief toelichtingen en links naar desbetreffende wetsartikelen En de benaming en juiste vervoersnaam van de stoffen is in het Nederlands, Engels, Frans en Duits beschikbaar.

Vervoerswijze gevaarlijke stoffen
Wilt u de stofinformatie verder kunnen uitsplitsen naar modaliteit en vervoerswijze? Dan kunt u in de Stoffenchecker ook meteen een modaliteit (ADR, ADN, RID, IMDG) en een vervoerswijze (colli, tankvervoer en/of los gestort) kiezen.

Makkelijk geïmplementeerd

Wilt u de Tabel A /Dangerous Goods List in uw werkproces implementeren? Dat kan via ons Excel-formaat van deze tabellen. Ook slaat u eenvoudig alle pagina’s van Gevaarlijke Lading op als pdf, zodat u deze kunt printen. Via de functie ‘Mijn favorieten’ bent u in één muisklik bij de stoffen waarmee u werkt. En de 1000-puntentool berekent voor u of uw lading onder de vrijstelling valt.

De voordelen van gevaarlijke lading

  • Favoriete stoffen direct beschikbaar
  • Printen en opslaan van alle pagina’s
  • Het gemak van de 1000-puntentool
  • Tweemaandelijks tijdschrift Gevaarlijke Lading in de brievenbus
  • Alle regelgeving met klikbare inhoudsopgave en links naar andere onderdelen.
  • Maandelijks overzicht nieuwe wet- en regelgeving inclusief toelichtingen

Neem direct contact op

Er zijn verschillende abonnementsvormen mogelijk. Onze specialisten kunnen u hier alles over vertellen.
Neem contact met ons op via 070 378 98 80 of per e-mail via info@sdu.nl.

Aanvraag gratis demo
Gevaarlijk vervoer lading