Het belang van classificatie

Download whitepaper
Header landingspagina classificatie

De goederencode, ofwel classificatie, van goederen is van groot belang voor het vaststellen van de hoogte van het tarief. Ook de hoogte van antidumpingheffing en compenserende rechten hangt samen met de indeling van de goederen. Het belang van een juiste goederencode is daarom groot. In deze whitepaper lichten we toe waarom een goederencode nodig is en welke problematiek in de praktijk speelt.

Goederencodes
De behoefte om goederen in te delen, is ooit ontstaan bij de handel en het bedrijfsleven voor verschillende doeleinden, zoals statistiek en vervoer. Vastgesteld werd dat een vaste code bij het overschrijden van grenzen en bij het afhandelen van douaneformaliteiten belangrijk is. Een unieke code per goederensoort maakt het mogelijk dat, belanghebbenden over de hele wereld, weten welke goederen met een bepaalde code worden bedoeld. 
Deze whitepaper gaat verder in op de verschillende goederencodes. Aan bod komen de volgende onderwerpen:

  • Geharmoniseerd Systeem
  • De structuur van het Geharmoniseerd Systeem
  • Het Nederlandse gebruikstarief
  • De goederencode
  • De indelingsregels 
  • Indelingsverordeningen
  • De toepassing in praktijk
Download whitepaper
Cover whitepaper
Online portal 400x400

Betrouwbare en actuele informatie

Het onderwerp uit dit whitepaper vindt u ook terug in het online platform In- en Uitvoer van Sdu.

Wie in zijn werk met de douane te maken heeft, weet dat compliant zijn met wet- en regelgeving een must is. Het vraagt om constante alertheid en de juiste content. En dat is precies waarin inenuitvoer.nl in voorziet. Niet voor niets zijn we de meest betrouwbare partner voor douane-expediteurs, declaranten, customs managers, douanemedewerkers, douaneadviseurs, logistiek managers, inkopers, financieel managers, fiscaal adviseurs en advocaten. Vraag hier vrijblijvend een demo aan van In- en Uitvoer.

Gratis demo

Contact

Het toekennen van de juiste goederencode kan soms ingewikkeld lijken. Met In- en uitvoer kunnen we u daarbij helpen. Neem voor meer informatie contact met ons op via info@sdu.nl of via onze klantenservice (070) 378 98 80.