Douanestrafrecht - Hoe een (type)foutje kan leiden tot een strafrechtelijke vervolging

Download whitepaper
Whitepaper Douanestrafrecht In en Uitvoer

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zegt men wel. Het is wel zo dat ongelukjes – hoe klein ook – verstrekkende gevolgen kunnen hebben. Zo kan een (type)foutje in een aangifte leiden tot strafrechtelijke vervolging. Hoe dat kan en hoe dat gaat, wordt in deze whitepaper uitgelegd. 

Deze whitepaper gaat in op het douanestrafrecht. Onder andere de volgende onderwerpen komen in deze whitepaper aan bod: 

  • De algemene douanewet
  • Wijze van vervolging
  • Proces
  • Strafbeschikking
  • Dagvaardingsprocedure
  • Sepot of transactie
  • Inbeslagname 
Download whitepaper
cover whitepaper
Portal In- en uitvoer

Betrouwbare en actuele informatie

Het onderwerp uit dit whitepaper vindt u ook terug in het online platform In- en Uitvoer van Sdu.

Wie in zijn werk met de douane te maken heeft, weet dat compliant zijn met wet- en regelgeving een must is. Het vraagt om constante alertheid en de juiste content. En dat is precies waarin inenuitvoer.nl in voorziet. Niet voor niets zijn we de meest betrouwbare partner voor douane-expediteurs, declaranten, customs managers, douanemedewerkers, douaneadviseurs, logistiek managers, inkopers, financieel managers, fiscaal adviseurs en advocaten. Vraag hier vrijblijvend een demo aan van In- en Uitvoer.

Gratis demo

In samenwerking met Customs Knowledge

Deze whitepaper wordt u aangeboden door Customs Knowlegde. Customs Knowlegde adviseert het bedrijfsleven op het gebied van douane, product- en voedselveiligheid en internationale handel. Daarnaast voeren ze bezwaar- en beroepsprocedures bij de diverse gerechtelijke instanties en geven ze opleidingen, workshops en trainingen. Ze begeleiden bij controles van de Douane, bij het aanvragen van vergunningen of helpen bij het optimaliseren van de douanelogistiek. 

Logo CK

Contact

Het bepalen van de juiste douanewaarde kan soms ingewikkeld lijken. Met In- en uitvoer kunnen we u daarbij helpen. Neem voor meer informatie contact met ons op via info@sdu.nl of via onze klantenservice (070) 378 98 80.