Douanewaarde - Hoe bepaal je de juiste waarde?

Download whitepaper
Whitepaper douanewaarde

Aan het bepalen van de douanewaarde zitten enkele haken en ogen. Het begint bij het vaststellen van de basis voor het bepalen van de douanewaarde. In ongeveer 95% van de goederenstromen is de transactiewaarde van de ingevoerde goederen de basis. En de andere 5%? Daar zijn andere methodes voor... 

Deze whitepaper gaat  in op de verschillende methodes. Ook de bijtelelementen en de in mindering te brengen elementen en de invloed van leveringscondities passeren de revue.

De volgende onderwerpen komen in deze whitepaper aan bod: 

  • Wat is douanewaarde?
  • Waardemethodes
  • Bijtelelementen en in mindering te brengen elementen
  • Invloed van leveringscondities
  • Verschil statische waarde en douanewaarde
Download whitepaper
Cover whitepaper douanewaarde
Portal In- en uitvoer

Betrouwbare en actuele informatie

Het onderwerp uit dit whitepaper vindt u ook terug in het online platform In- en Uitvoer van Sdu.

Wie in zijn werk met de douane te maken heeft, weet dat compliant zijn met wet- en regelgeving een must is. Het vraagt om constante alertheid en de juiste content. En dat is precies waarin inenuitvoer.nl in voorziet. Niet voor niets zijn we de meest betrouwbare partner voor douane-expediteurs, declaranten, customs managers, douanemedewerkers, douaneadviseurs, logistiek managers, inkopers, financieel managers, fiscaal adviseurs en advocaten. Vraag hier vrijblijvend een demo aan van In- en Uitvoer.

Gratis demo

In samenwerking met Customs Knowledge

Deze whitepaper wordt u aangeboden door Customs Knowlegde. Customs Knowlegde adviseert het bedrijfsleven op het gebied van douane, product- en voedselveiligheid en internationale handel. Daarnaast voeren ze bezwaar- en beroepsprocedures bij de diverse gerechtelijke instanties en geven ze opleidingen, workshops en trainingen. Ze begeleiden bij controles van de Douane, bij het aanvragen van vergunningen of helpen bij het optimaliseren van de douanelogistiek. 

Logo CK

Contact

Het bepalen van de juiste douanewaarde kan soms ingewikkeld lijken. Met In- en uitvoer kunnen we u daarbij helpen. Neem voor meer informatie contact met ons op via info@sdu.nl of via onze klantenservice (070) 378 98 80.