Taal van de mediator

Voorbeelden en interventies

mr E. Schutte, mr H.F.M. van de Griendt

Bij mediation speelt taal een belangrijke rol. Het gaat er niet alleen om welke vraag je stelt in welke situatie, maar ook hóe je de vraag stelt. Er blijkt bij mediators behoefte te zijn aan voorbeeldvragen.

Dit boek voorziet daarin. De vragen en interventies zijn gegroepeerd per fase van het mediationproces en per onderwerp dat aan de orde kan komen. Het is een werkboek waarin ruimte is opengelaten voor eigen vragen en aantekeningen. Door de uitvoering is het ook geschikt om te gebruiken tijdens de mediation zelf. Taal van de mediator is niet alleen bedoeld voor beginnende mediators om zich de taal van de mediator eigen te maken, maar is ook voor ervaren mediators een goed hulpmiddel bij de voorbereiding van een mediation.

  • Boek
  • 150 pagina's
  • Bestelcode 9789012403962
Omschrijving
In deze derde gewijzigde druk is per onderdeel een aantal aanpassingen en aanvullingen aangebracht. Verder hebben we een hoofdstuk toegevoegd met vragen en interventies die onze collega’s van ReulingSchutte en Dialogue in de praktijk veel gebruiken.

Onder onze redactie verschijnt ook het boek Taal van de gespecialiseerde mediator met daarin opgenomen voorbeeldvragen en interventies voor specifieke aandachtsgebieden.

Monique van de Griendt is oprichter van Dialogue B.V. in Bussum, een managementadvies- en trainingsbureau. Zij is gespecialiseerd in bemiddeling van samenwerkingsconflicten, maatschapconflicten en arbeidsconflicten.

Eva Schutte is (mede-)oprichter en partner van ReulingSchutte, een in Amsterdam gevestigd nichekantoor in zakelijke mediation. Zij publiceert regelmatig over mediation.
Product details
Bestelcode 9789012403962
Productsoort Boek
Aantal pagina's 150
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Voorbeelden en interventies
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 10-04-2019
NUR code 600
Serie naam Praktijkreeks Mediation - NMI Kennisreeks
Redactie Dr. A.F.M. Brenninkmeijer Mr. dr. K. Iest Drs. K. van Oyen Mr. J. Spierdijk
Auteur(s) mr E. Schutte mr H.F.M. van de Griendt
Editie 3e druk

Uw bestelling

Taal van de mediator
excl. btw € 29,82 incl. btw € 32,50
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht