Fiscaal Alert

Blijf alert en houd uw kennis actueel met online fiscale educatie.
Schaf nu Fiscaal Alert in combinatie met het webcollege 'Aandachtspunten aangifte IB en Vpb 2017' aan voor slechts € 60,-

Over het Webcollege Aandachtspunten aangifte IB en Vpb 2017
Spreker: mr. H.A. (Heleen) Elbert
Datum: dinsdag 13 februari 2018
Tijd: 12.00 - 13.00 uur  

Een verandering in de aangifte brengt altijd twee zaken met zich mee: risico’s en kansen. Het is een open deur, maar de kans dat je een wijziging over het hoofd ziet is natuurlijk altijd aanwezig, vooral als je het ‘al jaren zo doet’. Een oude cliënt is daarbij gevaarlijker dan een nieuwe. Tja, en komt de foute invuloefening tevoorschijn als vragenbrief over de door u ingevulde aangifte, dan is dat mooi balen, vooral als de cliënt moet bijbetalen. Aan de andere kant is het natuurlijk ook vervelend wanneer een cliënt op de verjaardag over een bepaalde aftrekpost hoort die u bent vergeten toe te passen. Natuurlijk is het verjaardagencircuit niet altijd even fiscaal betrouwbaar (niemand schijnt ooit belasting te betalen lijkt het wel), maar ja, soms heeft de verjaardagsvisite ook gelijk.

Positief aan wetswijzigingen is dat het uw cliënt en u ook nieuwe kansen biedt, al was het alleen maar om aan uw proactieve imago te blijven voldoen. Een cliënt met scholingsuitgaven kunt u bijvoorbeeld op wijzen dat deze aftrekpost – in tegenstelling tot de berichten – nog niet afgeschaft is, maar per 1 januari 2019 wel vervangen gaat worden door een ander systeem. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor de aftrek monumentenpanden.

Uiteraard zijn er ook andere wijzigingen op komst die uw cliënt aangaan: wat dacht u bijvoorbeeld van de veelbesproken afschaffing van de Wet Hillen, en de minder bekende beperking van diverse aftrekposten tot een maximaal tarief van 37%? Schrik niet, ook deze wijzigingen gaan later in, maar houd in gedachten dat het voordeliger kan zijn om nu alvast wat lijfrenten af te trekken in plaats van in de toekomst. Uiteraard zijn er zo ook de nodige verschillen aan te wijzen tussen de aangiften over 2016 en 2017. Welke dat zijn? Dat vertel ik u tijdens het BZ-college op dinsdag 13 februari a.s.

Reguliere prijs: € 49,- inclusief PE-punt

Over Fiscaal Alert 2018:Fiscaal Alert
In Fiscaal Alert 2018 zijn de belangrijkste fiscale en financiële cijfers en feiten handzaam bijeen gebracht en wordt er een overzicht gegeven van verschillende fiscale en aanverwante regelingen. Op overzichtelijke wijze en in duidelijke taal worden de hoofdlijnen van de fiscale regelgeving uiteengezet. Fiscaal Alert richt zich daarbij op de praktijk van alledag. Bijzondere regels voor situaties die in de praktijk zelden voorkomen, zijn niet opgenomen. 

Deze editie geeft, waar mogelijk, ook de cijfers weer van de voorgaande jaren 2017, 2016, 2015 en 2014. Cijfers en tabellen die zonder nadere aanduiding worden vermeld, hebben betrekking op 2018.
 
Auteurs:  mr. A.J. van Lint, mr. J. Rolleman, mr. W.F.E.M. Egelie, mr.drs. W.A.P. Nieuwenhuizen, drs. O.C. Kremers, mr. M. de L. Monteiro, drs. T.A.P.J. Roelofsma
ISBN: 9789012401227
Omvang: circa 600 pagina’s

Reguliere prijs: €  30,71 ex btw

Wilt u niets missen? Schrijf u dan snel in voor het webcollege van Heleen Elberts en ontvang de nieuwe editie van Fiscaal Alert voor de scherpe prijs van € 60,-