Belastingzaken Webcollege (webinars): In 1 uur online bijgepraat

BelastingZaken geeft maandelijks een webcollege over een specifiek fiscaal onderwerp. Dit webcollege is voorbereid door één van onze fiscale experts, is zeer toegankelijk en duurt maximaal 1 uur. Vanuit elke gewenste locatie kunt u zich in korte tijd optimaal verdiepen in een actueel fiscaal thema dat aansluit op uw vakblad. U heeft tijdens dit uur de unieke mogelijkheid via de chatfunctie uw eigen vragen te stellen aan de expert.

Webcollege dga en verzekeringsplicht
Spreker: mr. J. (Hans) de Haan
Datum: 21 maart 2017
Tijd: 12.00 - 13.00 uur

Hoe verloopt de heffing van de inkomensafhankelijke bijdrage voor de Zorgverzekeringswet bij een dga? Maar belangrijker nog: wanneer is een dga nu eigenlijk verzekerd voor de werknemersverzekeringen? Daarbij wordt uiteraard aandacht besteed aan de nieuwe Regeling aanwijzing dga. Geeft deze echter antwoord op alle vragen? Op deze en aanverwante vragen gaat Hans de Haan in dit webcollege in.

Webcollege Uitfasering PEB
Spreker: A.M. (Arno) Ruijten
Datum: 25 april 2017
Tijd: 12.00 - 13.00 uur

Op 9 februari 2017 heeft de Tweede Kamer ingestemd met de novelle naar aanleiding van de Wet Uitfasering Pensioen in eigen beheer. Naar verwachting zal dit wetsvoorstel op 1 april a.s. in werking treden. In dit webcollege wordt aandacht geschonken aan de mogelijkheden die er zijn naar aanleiding van dit wetsvoorstel. Welke stappen moeten er vanaf 1 april a.s. worden gezet op de uitfasering van het PEB zo voordelig mogelijk in te zetten? Ook komen de (on)mogelijkheden die de novelle met zich meebrengt aan de orde. De internationale aspecten van de uitfasering van PEB worden besproken alsmede de positie van de partner bij de uitfasering.

 

 

 

Gratis voor abonnees

 Het Webcollege is gratis voor Belastingzaken-abonnees.

Schrijf u via een van bovenstaande inschrijfformulieren in voor het webcollege dat u wilt volgen. 

Nog geen abonnee?

Neem nu een proefabonnement en betaal de eerste 8 maanden slechts € 172,-

Kijk voor de voordelen op

www.belastingzaken.nl