Belastingzaken Webcollege (webinars): In 1 uur online bijgepraat

BelastingZaken geeft maandelijks een webcollege over een specifiek fiscaal onderwerp. Dit webcollege is voorbereid door één van onze fiscale experts, is zeer toegankelijk en duurt maximaal 1 uur. Vanuit elke gewenste locatie kunt u zich in korte tijd optimaal verdiepen in een actueel fiscaal thema dat aansluit op uw vakblad. U heeft tijdens dit uur de unieke mogelijkheid via de chatfunctie uw eigen vragen te stellen aan de expert.

Webcollege Actualiteiten fiscale eenheid vennootschapsbelasting

Spreker:mr. L.S. (Lisanne) Rijff
Datum: 16 mei 2017
Tijd: 12.00 - 13.00 uur

Tijdens dit webcollege worden door mevr. mr. L.S. Rijff de nationale actualiteiten van de fiscale eenheid vennootschapsbelasting in kaart gebracht. De nadruk ligt daarbij op recente ontwikkelingen en het belang voor de praktijk. Onder andere wordt ingegaan op de belangrijke wijzingen voor overnameholdings en de aanpassing van de bezitseis per 1 januari 2017, het schuiven met stille reserves en optimalisering van de verliesverrekening (voorvoegingsverliezen).

 

Webcollege Actualiteiten Schenkbelasting
Spreker: A. (Annet) Kuys
Datum: woensdag 21 juni 2017
Tijd: 11.00 - 12.00 uur

Zijn de vrijstellingen voor de schenkbelasting vrij overzichtelijk en duidelijk, de verruiming van de eenmalige hoge schenkingsvrijstelling per 1 januari 2017 is dat zeker niet! Het woord zegt het al; het gaat om een verruiming waarbij er rekening gehouden moet worden met eerder gedane schenkingen en waaraan bovendien extra voorwaarden zijn gesteld, bijvoorbeeld met betrekking tot de aangiftetermijn. Dat neemt niet weg dat er nog veel mogelijkheden zijn, maar het blijkt in de praktijk lastig om alles te overzien. Specialiste Estate Planning Annet Kuys praat u bij!


Webcollege Lenen aan of van de bv
Spreker: mr. A.M.A. (Almer) de Beer
Datum: maandag 21 augustus
Tijd: 12.00 - 13.00 uur

Wanneer wordt een lening als onzakelijk aangemerkt? Kan die lening weer zakelijk worden gemaakt? Kan er wel dividend worden uitgekeerd? Wat zijn de valkuilen? Hoe zit het nu precies met de rekening-courant die men bij de bv heeft? Op deze vragen zal mr. Almer de Beer ingaan tijdens dit BZ-webcollege. Uiteraard zal daarbij de laatste stand van zaken ten aanzien van de jurisprudentie niet worden vergeten.

 

Gratis voor abonnees

 Het Webcollege is gratis voor Belastingzaken-abonnees.

Schrijf u via een van bovenstaande inschrijfformulieren in voor het webcollege dat u wilt volgen. 

Nog geen abonnee?

Neem nu een proefabonnement en betaal de eerste 8 maanden slechts € 172,-

Kijk voor de voordelen op

www.belastingzaken.nl