Belastingzaken Webcollege (webinars): In 1 uur online bijgepraat

BelastingZaken geeft maandelijks een webcollege over een specifiek fiscaal onderwerp. Dit webcollege is voorbereid door één van onze fiscale experts, is zeer toegankelijk en duurt maximaal 1 uur. Vanuit elke gewenste locatie kunt u zich in korte tijd optimaal verdiepen in een actueel fiscaal thema dat aansluit op uw vakblad. U heeft tijdens dit uur de unieke mogelijkheid via de chatfunctie uw eigen vragen te stellen aan de expert.

Webcollege Btw en overdrachtsbelasting in de vastgoedpraktijk
Spreker: mr. J. (John) Seerden
Datum: dinsdag 7 augustus
Tijd: 12.00 -13.00 uur

In dit webcollege bespreekt John Seerden de btw-leerstukken op het gebied van vastgoed. Hierbij komt de samenloopvrijstelling overdrachtsbelasting ruim aan bod nu deze met handen en voeten gebonden is aan de btw. Na de geruchtmakende arresten Don Bosco en Maasdriel verscheen het criterium ‘in wezen nieuwbouw’, kwam de wereld van koop-aannemingsovereenkomsten op zijn kop te staan en is per 1 januari 2017 een nieuwe wettelijke definitie van btw-bouwterrein van kracht geworden. Dit alles heeft rechtstreeks effect op de overdrachtsbelasting. In dit webcollege worden praktische handvatten aangereikt die direct toepasbaar zijn in de dagelijkse vastgoedpraktijk.  

 

Webcollege Prinsjesdagspecial
Spreker: mr. H.A. (Heleen) Elbert
Datum: donderdag 20 september
Tijd: 12:00 - 13.00 uur

Heleen Elbert praat u in dit webcollege bij over de highlights van Prinsjesdag 2018. Met welke wijzigingen dient u voor het jaar 2019 rekening te houden? Op dit moment kan gedacht worden aan: verhoging laag btw-tarief, invoering vlaktax, verkorting 30%-regeling. En, is er al meer duidelijkheid over de fiscale eenheid? Leidt de evaluatie van de eigen woningregeling tot aanpassingen? Of blijft alles zoals het was? Daarnaast hopen we dat de aangekondigde Autobrief 3 duidelijkheid gaat bieden over de toekomst van de autoregelingen inclusief de Tesla-tax. Kortom, er is ongetwijfeld weer genoeg te melden over de toekomstige fiscale wijzigingen zodat u en uw cliënten goed voorbereid zijn op het komende belastingjaar.

Gratis voor abonnees

 Het Webcollege is gratis voor Belastingzaken-abonnees.

Schrijf u via een van bovenstaande inschrijfformulieren in voor het webcollege dat u wilt volgen. 

Nog geen abonnee?

Neem nu een proefabonnement en betaal de eerste 8 maanden slechts € 172,-

Kijk voor de voordelen op

www.belastingzaken.nl