Beroepsvaardigheden en interventietechnieken van de mediator

6e herziene druk

dr. H.C.M. Prein

In de Mediationreeks worden de aspecten van mediation in afzonderlijke delen behandeld, waaronder de juridische, communicatieve, organisatiekundige en de sociaalwetenschappelijke kanten ervan. De inhoud van de delen is gebaseerd op de huidige stand van de theorieontwikkeling en de behandeling ervan richt zich vooral op de relevantie voor de praktijk. De reeks wil zo een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van het vakgebied. De afzonderlijke delen kunnen worden gebruikt ter ondersteuning van opleidingen en trainingen en als naslagwerk voor de ervaren mediator. Ze vervullen ook een rol bij de professionalisering en certificering van mediators in Nederland.

  • Boek
  • 224 pagina's
  • Bestelcode 9789012398831
Omschrijving
In Beroepsvaardigheden en interventietechnieken van de mediator beschrijft de auteur de meest in aanmerking komende interventietechnieken voor de mediator. Hij besteedt hierbij aandacht aan de psychologische achtergronden van de verschillende interventietechnieken en aan de persoon van de mediator als interventionist. Hij plaatst de interventietechnieken binnen het ruimere kader van de interventiekunde, zoals de systeemgerichte gezinsbehandeling, de oplossingsgerichte gesprekstherapie, coaching en organisatieontwikkeling. De auteur heeft het beoordelingsinstrument ontwikkeld om de beroepsvaardigheden van de mediator vast te stellen in het kader van de registratie tot MfN-registermediator. Beroepsvaardigheden en interventietechnieken van de mediator bevat de nieuwe, in 2016 herziene versie van dit instrument en kan zo dienen als ondersteuning bij de voorbereiding van het assessment bij de registratie.

Hugo Prein promoveerde in 1982 in Leiden op dit onderwerp en was tot voor kort seniordocent bij Sociale en Organisatiepsychologie aan de Universiteit van Utrecht. Hij is auteur en redacteur van diverse publicaties over mediation, zoals het Trainingsboek Confl icthantering en Mediation en Benaderingen en inspiratiebronnen van Mediation en geeft opleidingen en trainingen.
Product details
Bestelcode 9012398835
Productsoort Boek
Aantal pagina's 224
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel 6e herziene druk
Boeksoort W-boek
Prijs incl. BTW 38.5
Levertermijn 2 tot 3 werkdagen
Beschikbaarheid Leverbaar
Beschikbaarheidcode
Handmatig N
Publicatiedatum 25-04-2017
NUR code 820
Serie naam Mediationreeks
Redactie dr. A. Zuurmond drs. K. van Oyen
Hoofdredactie mr. J. Spierdijk mr. M. Pel
Auteur(s) dr. H.C.M. Prein
Editie 6

Uw bestelling

Beroepsvaardigheden en interventietechnieken van de mediator
excl. btw € 36,32 incl. btw € 38,50
Levertijd: 2 tot 3 werkdagen
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht