Beroepsvaardigheden en interventietechnieken van de mediator

6e herziene druk

dr. H.C.M. Prein

Beroepsvaardigheden en interventietechnieken van de mediator is zowel bestemd voor de beginnende mediator in opleiding die kennis wil nemen van de verschillende beroepsvaardigheden die voor een effectieve beroepsuitoefening essentieel zijn, als voor de meer ervaren mediator die zich nader wil verdiepen in de details van diverse interventietechnieken en de psychologische achtergronden daarvan.

  • Boek
  • 224 pagina's
  • Bestelcode 9789012398831
Omschrijving
In Beroepsvaardigheden en interventietechnieken van de mediator beschrijft de auteur de meest in aanmerking komende interventietechnieken voor de mediator. Hij besteedt hierbij aandacht aan de psychologische achtergronden van de verschillende interventietechnieken en aan de persoon van de mediator als interventionist. Hij plaatst de interventietechnieken binnen het ruimere kader van de interventiekunde, zoals de systeemgerichte gezinsbehandeling, de oplossingsgerichte gesprekstherapie, coaching en organisatieontwikkeling. De auteur heeft het beoordelingsinstrument ontwikkeld om de beroepsvaardigheden van de mediator vast te stellen in het kader van de registratie tot MfN-registermediator. Beroepsvaardigheden en interventietechnieken van de mediator bevat de nieuwe, in 2016 herziene versie van dit instrument en kan zo dienen als ondersteuning bij de voorbereiding van het assessment bij de registratie.

Hugo Prein promoveerde in 1982 in Leiden op dit onderwerp en was tot voor kort seniordocent bij Sociale en Organisatiepsychologie aan de Universiteit van Utrecht. Hij is auteur en redacteur van diverse publicaties over mediation, zoals het Trainingsboek Conflicthantering en Mediation en Benaderingen en inspiratiebronnen van Mediation en geeft opleidingen en trainingen.

Beroepsvaardigheden en interventietechnieken van de mediator is verschenen in de Mediationreeks. In deze reeks zijn tot nu toe verschenen:

Beroepsvaardigheden en interventietechnieken van de mediator
Verwijzen naar mediation
Juridische aspecten van mediation
Benaderingen en inspiratiebronnen van mediation
Met de overheid om tafel
Het belang van belangen
Arbeidsrecht en mediation
Mediation in strafzaken
Mediation in belastingzaken
Beleidsbemiddeling
De Kunst van het Kiezen
Product details
Bestelcode 9789012398831
Productsoort Boek
Aantal pagina's 224
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel 6e herziene druk
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 25-04-2017
NUR code 820
Serie naam Mediationreeks
Redactie dr. A. Zuurmond drs. K. van Oyen
Hoofdredactie mr. J. Spierdijk mr. M. Pel
Auteur(s) dr. H.C.M. Prein
Editie 6e druk

Uw bestelling

Beroepsvaardigheden en interventietechnieken van de mediator
excl. btw € 36,32 incl. btw € 39,59
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht