Bestuursrecht en ICT

Monografieën Recht en informatietechnologie deel 8

M.M. Groothuis, A.M. Klingenberg, C. Cuijpers, S. Kulk, B. van Loenen, M.B. Voulon, M. de Rooij, R. van der Velde, J. van der Velde

De Nederlandse overheid wordt een digitale overheid. Dit boek belicht de vraagstukken die samenhangen met digitalisering binnen de overheid vanuit een bestuursrechtelijk perspectief.

  • Boek
  • 200 pagina's
  • Bestelcode 9789012386203
Omschrijving
De Nederlandse overheid wordt een digitale overheid. Deze monografie belicht de vraagstukken die samenhangen met digitalisering binnen de overheid vanuit een bestuursrechtelijk perspectief. Aan de orde komen de Awb-normen en jurisprudentie over elektronisch bestuurlijk verkeer, actuele ontwikkelingen inzake openbaarheid van bestuur en digitalisering en inzake privacy en digitalisering. In afzonderlijke hoofdstukken worden ook juridische vraagstukken met betrekking tot basisregistraties, hergebruik van geografische overheidsinformatie en de digitalisering in het ruimtelijk ordeningsrecht onder de loep genomen.

Deze monografie is bestemd voor juristen geïnteresseerd in het snijvlak van bestuursrecht en ICT, alsmede voor een ieder die professioneel te maken krijgt met bestuursrecht in een digitale omgeving.

Bestuursrecht en ICT maakt deel uit van de reeks Monografieen Recht en Informatietechnologie. Deze serie biedt een totaalbeeld van ICT in relatie tot het recht. In losse delen worden verschillende deelgebieden besproken.

Product details
Bestelcode 9789012386203
Productsoort Boek
Aantal pagina's 200
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Monografieën Recht en informatietechnologie deel 8
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 07-03-2012
NUR code 820
Redactie P.H. Blok C.E. Drion B.J. Koops C. Stuurman
Hoofdredactie mr. Dr. M.M. Groothuis
Auteur(s) M.M. Groothuis A.M. Klingenberg C. Cuijpers S. Kulk B. van Loenen M.B. Voulon M. de Rooij R. van der Velde J. van der Velde

Uw bestelling

Bestuursrecht en ICT
excl. btw € 39,31 incl. btw € 42,85
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht