Betekenis geven aan Verandering een reflectie op het vormingproces van het Ministerie van I&M

Han Nichting, Jaap Verhoeven, Cees Simons

Na ruim twee jaar kijken Han Nichting, Cees Simons en Jaap Verhoeven (organisatieontwikkelaars) terug op de vorming van het nieuwe ministerie van Infrastructuur en Milieu. In dit boek beschrijven ze het bouwproces en geven ze een inkijkje in de veranderpraktijk voor en achter de schermen.

  • Boek
  • 166 pagina's
  • Bestelcode 9789012577625
Omschrijving
Opheffen en creëren van ministeries is geen alledaagse klus; het is een complexe verandervraag. Han Nichting, Cees Simons en Jaap Verhoeven waren als organisatieontwikkelaars nauw betrokken bij de vorming van het nieuwe ministerie van Infrastructuur en Milieu. Drie volstrekt verschillende individuen met verschillende achtergronden, maar met een gemeenschappelijke drijfveer: betekenis geven aan hun professionele handelen. Vanaf het eerste begin realiseerden zij zich dat ze mede vorm gaven aan een uniek, ingrijpend en omvangrijk veranderingsproces. Bouwen aan een departement dat “in 2015 gezien wordt als een voorbeeld van kracht en succesvolle vernieuwing in de rijksdienst”.

Na ruim twee jaar kijken de auteurs terug op de vorming van het ministerie van IenM. In dit boek beschrijven ze het bouwproces en geven ze een inkijkje in de veranderpraktijk voor en achter de schermen. Feiten, beschouwingen, theoretische uitstapjes, praktische tips, gekoppeld aan een eerlijke reflectie maken dit boek interessant voor managers in overheid en nonprofitsector, voor organisatie- en HR-adviseurs en verder voor iedereen die belangstelling heeft voor veranderingsprocessen.

Bekijk hier twee hoofdstukken van Betekenis geven aan verandering:
Hoofdstuk 4. Bij het begin beginnen!
Hoofdstuk 16. Verbouwen doe je zelf en met de ramen open
Product details
Bestelcode 9789012577625
Productsoort Boek
Aantal pagina's 166
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
Auteur(s) Han Nichting Jaap Verhoeven Cees Simons

Uw bestelling

Betekenis geven aan Verandering een reflectie op het vormingproces van het Ministerie van I&M
excl. btw € 33,39 incl. btw € 36,40
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht