Bijzondere voeding en voedingssupplementen

Editie 2017

Ebba Hoogenraad, Bram Duivenvoorde, Sarah Arayess, Saskia Bleijswijk

Het (Europese) levensmiddelenrecht is sterk in ontwikkeling. Dat geldt zeker ook voor bijzondere voeding, een aparte categorie levensmiddelen bedoeld voor specifieke groepen consumenten. De regelgeving voor bijzondere voeding is in 2013 volledig herzien, met als resultaat de Verordening bijzondere voeding (609/2013) die op 20 juli 2016 in werking is getreden. Vanaf die datum zullen de komende jaren verschillende uitvoeringsverordeningen met specifieke regels per productcategorie van kracht worden.

  • Boek
  • 196 pagina's
  • Bestelcode 9789012400428
Omschrijving
Waar vroeger allerlei levensmiddelen onder de wetgeving voor bijzondere voeding konden vallen, trekt de Verordening bijzondere voeding duidelijke lijnen. Voor zuigelingenvoeding, babyvoeding, medische voeding en total diet replacement-producten gelden specifieke voorschriften, andere productgroepen kunnen geen bijzondere voeding meer zijn. Deze Praktijkgids brengt per productgroep de voorschriften in kaart en geeft waar mogelijk praktijkvoorbeelden en uitleg.

Ook voedingssupplementen staan in de spotlight. De markt is voortdurend in ontwikkeling en de NVWA treedt actief op tegen onder meer online verkopers van voedingssupplementen. De wetgeving is niet nieuw, maar in de praktijk best ingewikkeld. Welke samenstelling en claims toelaatbaar zijn, is vaak niet eenvoudig vast te stellen. Deze Praktijkgids beschrijft daarom ook voor deze productgroep de toepasselijke wetgeving, voorzien van voorbeelden en commentaar. De uitgave is bestemd voor iedereen die betrokken is bij de ontwikkeling, productie en verkoop van bijzondere voeding en voedingssupplementen.
Product details
Bestelcode 9789012400428
Productsoort Boek
Aantal pagina's 196
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Editie 2017
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 26-06-2017
NUR code 820
Serie naam Praktijkgids Waar & Wet
Auteur(s) Ebba Hoogenraad Bram Duivenvoorde Sarah Arayess Saskia Bleijswijk
Editie 2017

Uw bestelling

Bijzondere voeding en voedingssupplementen
excl. btw € 73,12 incl. btw € 79,70
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht