Swipe to the left

Bent u als werkgever klaar voor de AVG?

Het zoemt bij veel werkgevers inmiddels al enige tijd ‘de AVG komt eraan, dus pas op!’ Bij de AVG (algemene verordening gegevensbescherming) denken inmiddels veel bedrijven aan strengere privacyregels, hoge boetes en veel werk dat moet worden verzet om in overeenstemming met de komende privacywetgeving te komen. Dat klopt deels ook zeker. Ook voor werkgevers is de nieuwe privacywetging van belang. Wat verandert er en wat moet een werkgever doen om aan de AVG te voldoen?

Zakendoen met justitie

By 15 days ago 2698 keer bekeken Geen opmerkingen

De Zembla aflevering ‘zakendoen met justitie’ van 28 februari 2018 biedt een opeenstapeling van vooroordelen over het treffen van transacties tussen verdachten en het Openbaar Ministerie. Over de transactiepraktijk schreef ik naar aanleiding van een NRC bijdrage van F. Bakker, voorzitter van de Raad voor de Rechtspraak al eerder.

Een week zonder vlees bij Sdu

By 15 days ago 1884 keer bekeken Geen opmerkingen

Deze week is het de Nationale week zonder vlees. Bij Sdu doen een flink aantal medewerkers mee aan dit initiatief. Sterker nog, sommige Sdu’ers leven al 25 jaar een leven zonder vlees. Marlies de Jonge, content analist bij Sdu, is één van hen. Hoe is dat nu, leven zonder vlees?

Lees meer Posted in: Sdu

Vriendenbundel en eerbetoon

By mr. L.J.A. Pieterse 16 days ago 369 keer bekeken Geen opmerkingen

In de NTFR Opinie 'Eerbetoon en vriendenbundel' gaat mr. L.J.A. Pieterse in op de mogelijkheden die er zijn om een ander lof toe te zwaaien. Bijvoorbeeld bij een ambtsjubileum of pensionering.

Scheiden en dan

De kogel is door de kerk, jullie gaan scheiden. En dan komt er ontzettend veel op je af. Emotioneel, maar ook praktisch. Je moet zóveel beslissingen nemen. Waar moet je beginnen? Met deze blog nemen we je stap voor stap mee door het hele proces. We gaan je helpen het overzicht en – voor zover mogelijk - je rust te bewaren. Realiseer je dat je niet je hele scheiding in één dag hoeft te regelen, doe het stap voor stap!

Het leven van een gevangenisbewaarder

By 21 days ago 16353 keer bekeken 1 comment

Iedereen heeft op TV wel eens een film of serie gezien waarin het leven in een gevangenis wordt nagespeeld. Bijvoorbeeld de legendarische film ‘The Shawshank Redemption’ of de populaire serie ‘Orange Is The New Black’. Maar hoe het er daadwerkelijk in een gevangenis aan toe gaat, dat weten de meeste mensen niet. En dat krijg je zelfs als advocaat niet te zien: je komt immers niet op de afdeling zelf, maar je spreekt je cliënt in een speciaal daarvoor ontworpen spreekkamer.

Fiscale uitdagingen van de Vierde Industriële Revolutie

By NDFR Exclusief 22 days ago 855 keer bekeken Geen opmerkingen

In dit interview zet dr. Krista Bruns kort en krachtig uiteen wat de belangrijkste trends zijn en hoe ze de fiscaliteit beïnvloeden. En, wat de gevolgen zijn voor fiscalisten.

Verborgen cameratoezicht op de werkvloer

Met de komst van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is er een groeiende aandacht voor privacy. Privacy op de werkvloer is onder meer aan de orde bij de inzet van cameratoezicht door de werkgever. Aan welke voorwaarden moeten werkgevers voldoen bij het inzetten van (heimelijk) cameratoezicht? In deze blog zal ik de belangrijkste rechtspraak bespreken en de voorwaarden op een rijtje zetten.

Houd afstand!

By 27 days ago 15217 keer bekeken Geen opmerkingen

De voorzitter van het Holleeder-proces is op een feestje geweest van advocaten kantoor Ficq en partners. Op dat, overigens heel geslaagde, feestje waren heel veel advocaten, officieren, A-G’s, andere rechters, journalisten en bodes. Eigenlijk zo’n beetje alle figuren die professioneel een rechtbank bezoeken. Toch ontstond enige ophef. Moest deze rechter niet meer afstand houden van de advocatuur? Die vraag verbaasde mij.

Wat zijn de juridische gevolgen van een slapend dienstverband?

Als een werknemer langer dan twee jaar ziek is, stopt in beginsel de loondoorbetalingsverplichting en kan het dienstverband worden beëindigd. Veel werkgevers willen echter geen transitievergoeding betalen en houden daarom het dienstverband ‘slapend’. Wat zijn de juridische gevolgen van een slapend dienstverband?