Swipe to the left

'Bij haast nu naar één loket', in gesprek met Sdu's hoofd van Content Services Jan-Willem de Koning

By 25 days ago 938 keer bekeken Geen opmerkingen

Decennia geleden kreeg cabaretier Fons Jansen zijn toehoorders aan het lachen met de uitspraak: ‘Voor het loket Haast staat een lange rij, voor het loket Geen haast staat niemand’. Eigenlijk is dat citaat vandaag nog actueler dan gisteren. Ook in de juristenpraktijk. Je wilt snel antwoord op je vragen om zo weer sneller je klanten te kunnen bedienen. Maar het werkt niet mee als het antwoord over diverse redacteuren is versnipperd. Voor dit naar loket één, voor dat naar twee. Daarom voerde Sdu recent een wijziging in de organisatie door. Voor alle vragen over content is er nu één loket, en dat heet Content Services.

Verkiezingen 2017: Nieuwe partijen vooraan met democratische vernieuwing

Hoe moet het verder met de democratie en het staatsbestel? Een staatscommissie gaat advies uitbrengen, maar politieke partijen hebben er ook zo hun ideeën over, blijkt uit hun verkiezingsprogramma’s. De nieuwe partijen gaan het meest ver.

Maatregel kostenverhaal draagkrachtige veroordeelden bijt zichzelf in de staart

By 27 days ago 72324 keer bekeken 4 comments

Woensdag 22 februari jl. kondigde de Raad voor Rechtsbijstand (RvR) aan dat per 1 maart 2017 de maatregel kostenverhaal draagkrachtige veroordeelden in werking treedt[1]. De maatregel houdt – kort gezegd – in dat op veroordeelden die op basis van een last tot toevoeging in een strafzaak gefinancierde rechtsbijstand kregen, de kosten van die gefinancierde rechtsbijstand kunnen worden verhaald na het onherroepelijk worden van de uitspraak in de strafzaak, mits hun draagkracht dat toelaat en mits er geen sprake is van een vrijspraak, OVAR of sepot.

Openbaar Ministerie beschadigt tbs bij te veel bemoeienis inhoud

By 1 maand geleden 6132 keer bekeken Geen opmerkingen

Een Openbaar Ministerie dat zich bemoeit met inhoudelijke tbs-behandeling beschadigt die maatregel. Melanie [1] heeft tbs met voorwaarden. Ze verblijft in tbs-kliniek De Woenselse Poort. Melanie mag van de reclassering alleen met verlof als de officier van justitie dat goedkeurt. Dat is raar.

Openbaar Ministerie een beetje etherdiscipline graag

By 1 maand geleden 24214 keer bekeken Geen opmerkingen

Als je wilt kan je opstaan met Marc Teurlings bij WNL, thuiskomen met Mariëlle van Essen bij RTL Boulevard en naar bed met Gerard Spong bij Pauw. De weekendbijlage van het Parool had deze week een groot interview met Bénédicte Ficq. Judas, het boek van Astrid Holleeder over haar criminele broer, was het best verkochte boek van 2016. Vier weken lang keken meer dan een half miljoen mensen naar De Maatschap, een serie die (niet) over de familie Moskowicz ging. Het strafrecht staat nogal in de aandacht. Het volk lijkt ervan te smullen. De strafrechtadvocaat staat ook nogal in de belangstelling. Sommige smullen daar ook zichtbaar van. Het is met al die aandacht voor het strafrecht niet gek dat ook het Openbaar Ministerie naar buiten treedt. Als zij in de media verschijnen verwacht ik van hen, anders dan van advocaten, echter wel dat ze het hele verhaal vertellen. Daarom had ik grote moeite met het optreden van officier van justitie Van Veghel in Nieuwsuur afgelopen week.

Wetsvoorstel geweldsaanwending door opsporingsambtenaar, wenselijk en noodzakelijk of symboolpolitiek?

By 1 maand geleden 10706 keer bekeken 3 comments

De Amsterdamse advocaat Henk Kersting riep eind januari de Tweede Kamer op om niet akkoord te gaan met het ‘Wetsvoorstel geweldsaanwending door opsporingsambtenaar’.[1] In dit wetsvoorstel, dat op 23 december 2016 bij de Tweede Kamer is ingediend, wordt een bijzondere positie voor de opsporingsambtenaar in het leven geroepen. Kersting betoogt -onder andere- dat in het voorstel ten onrechte wordt uitgegaan van de goeder trouw van de agenten. Daarnaast zou vervolging voor algemene geweldsdelicten lastiger worden gemaakt.[2] Wat houdt het wetsvoorstel precies in en is het (on)wenselijk om agenten die geweld toepassen tijdens hun werk een ‘bijzondere positie’ te geven?

Vers van de pers: boekverschijningen in februari

By 2 maanden geleden 153 keer bekeken Geen opmerkingen

In maart verschijnen nieuwe boeken bij Sdu op het gebied van: juridisch, fiscaal, overheid en bedrijfsvoering. Dit blogbericht toont de publicaties per categorie.

Verkiezingen 2017: plannen genoeg voor de arbeidsmarkt

Hoe willen de verschillende politieke partijen de problemen op de arbeidsmarkt te lijf gaan? De redactie van SC dook in de verkiezingsprogramma’s en zet de plannen voor de arbeidsmarkt op een rij.

Geen cent te makken, toch de zaak maken

By 2 maanden geleden 7145 keer bekeken Geen opmerkingen

De strafrechtadvocaat die grootmeester is in strafzaken, denkt voortdurend aan de eindbestemming van de cliënt. Als het even kan zonder het financiële plaatje vroeg of laat uit het oog te verliezen. Deze blog gaat de verdediging in op geld van c.q. voor de cliënt. Geld dat soms eerst voor eigen risico moet worden besteed. Over verdediging in relatie tot de financiële kant van de strafzaak is de laatste tijd in de feitenrechtspraak veel bijzonders te melden. We volstaan met een selectie van bijzondere uitspraken over dit thema. De strafrechtadvocatuur kan dit in de spreekwoordelijke koffer meenemen de rechtszaal in.

"Durf te leren!" - Een interview met Sdu's managers van Marketing, Sales en Klantenservice

By 2 maanden geleden 31936 keer bekeken Geen opmerkingen

Bill Gates zei ooit: ‘Je minst tevreden klanten zijn je grootste bron om van te leren’. Met andere woorden: durf te leren! Luister werkelijk naar wat je klant wil, acteer daarnaar en verbeter zodoende zijn tevredenheid en loyaliteit. Volgens Manager Marketing Sander Knol en Manager Sales & Klantenservice Walter Montenarie is dat het proces waarin Sdu zich nu bevindt. “Een leer- en verbetertraject waarmee we al sinds de overname door het Franse ELS, vier jaar geleden, zijn begonnen.”