Swipe to the left

Met Sdu Licent Academy realiseert Sdu forse uitbreiding op fiscaal portfolio

By Jelle Berghuis, Manager Marketing & Operations Sdu Licent Academy 27 days ago 1044 keer bekeken Geen opmerkingen

Met de overname van Licent Academy, begin juli, versterkt Sdu de huidige marktpositie in het fiscale domein. In die markt bedient de uitgeverij fiscalisten al met een breed portfolio, waaronder NDFR, NTFR, Fiscaal en Meer en Belastingzaken. Opleidingen passen daar uitstekend bij.

Opmaat: integraal platform met alle juridische informatie

By Mariëtte Bosch, product owner en uitgever van OpMaat 27 days ago 1351 keer bekeken Geen opmerkingen

“Binnen OpMaat is alle juridische informatie van Sdu beschikbaar. Wetgeving, officiële publicaties, jurisprudentie, Sdu-commentaar, het Sdu-nieuws en onze praktijktijdschriften.” Aan het woord is Mariëtte Bosch. Als product owner en uitgever van OpMaat kijkt zij voortdurend naar de manier van presenteren, de wijze van navigeren en het aanbieden van functionaliteiten.

Vernieuwd CRM-systeem leidt tot tevredener auteurs

By Walter Montenarie, Segment Manager bij Sdu 27 days ago 688 keer bekeken Geen opmerkingen

“We willen de beste auteurs aan onze producten verbinden en dat kan alleen als we hen een excellente service bieden.” Walter Montenarie, Segment Manager bij Sdu, zet de auteurs volop in de schijnwerpers. Of beter gezegd: het beleid rond deze belangrijke relaties.

Meer aandacht voor compliance

By Niek Zaman, oud-notaris en hoogleraar Notarieel Ondernemingsrecht 27 days ago 678 keer bekeken Geen opmerkingen

De drijfveer om bij te dragen aan de Sdu-uitgaven is voor hoogleraar en voormalig notaris Niek Zaman vooral de mogelijkheid om een brug te kunnen slaan tussen wetenschap en praktijk. “Het is leuk om te zien wat nieuwe ontwikkelingen betekenen voor de praktijk. Wat is relevant voor advocaat, notaris en (bedrijfs)jurist?”

Met vernieuwde apps sneller en makkelijker informatie vinden

By Gert-Jan Schinkel, uitgever en manager Vakredactie Legal 27 days ago 748 keer bekeken Geen opmerkingen

Recent is de OpMaat app vernieuwd en in het najaar lanceert Sdu de nieuwe versie van de tijdschriftenapp Stapp. Apps die er weer gelikter uitzien, maar die vooral prettiger werken, praktischer zijn opgezet en je sneller naar relevante content leiden.

Salarisadministratie na Prinsjesdag

By 1 maand geleden 271 keer bekeken Geen opmerkingen

De Koning verwoordde het mooi:

“Dat Prinsjesdag dit jaar plaatsvindt in een tijd van kabinetsvorming betekent dat terughoudendheid geboden is bij het indienen van nieuwe voorstellen. Dat ontslaat de regering niet van de plicht te doen wat in het landsbelang is. Bijsturing is altijd nodig om in te kunnen spelen op actuele ontwikkelingen.”

Taal van de staat is langzaam uit Miljoenennota’s verdwenen

By Second Degree 1 maand geleden 210 keer bekeken Geen opmerkingen

De Miljoenennota biedt een tijdsbeeld van Nederland. Hoe verandert de economie, de taal en eigenlijk ook het hele land? André Krouwel, werkzaam als universitair hoofddocent politicologie en communicatie aan de VU én de man achter het Kieskompas, analyseert de drie Miljoenennota’s op het taalgebruik. De taal zegt immers veel over het politieke klimaat destijds. Om een zo enerverend mogelijke tijdreis te maken, is gekozen voor de Miljoenennota’s van 1983 (diepe crisis), 1998 (economische voorspoed) en 2017 (die dit jaar beslaat).

Publiek-private samenwerking bij de opsporing van criminaliteit

By 1 maand geleden 6861 keer bekeken Geen opmerkingen

Op 10 november van dit jaar organiseert het Tijdschrift voor de Politie zijn jaarlijkse congres. Ik weet dat omdat ik in de redactie van het tijdschrift zit en omdat ik die dag optreed als dagvoorzitter. Maar dat is niet de reden waarom ik het onder de welwillende aandacht van de lezers van deze blog breng. Dat is veeleer het onderwerp. Het gaat over publiek-private samenwerking. Een onderwerp dat op dit moment in de opsporing veel belangstelling heeft.

Vers van de pers: boekverschijningen in september

By 1 maand geleden 7085 keer bekeken Geen opmerkingen

In september verschenen nieuwe boeken bij Sdu op het gebied van: juridisch, fiscaal, bedrijfsvoering en overheid. We hebben ze weer voor u op een rijtje gezet!

Pleister op een vaak onherstelbare wond

By 1 maand geleden 1975 keer bekeken Geen opmerkingen

Slachtoffers en nabestaanden van strafbare feiten willen heel begrijpelijk hun schade proberen te verhalen op de verdachte. In een strafrechtelijke procedure kan dit door middel van het indienen van een vordering benadeelde partij. Bij bepaalde misdrijven kan ook (vooraf) worden gedacht aan een aanvraag voor een tegemoetkoming bij het Schadefonds Geweldsmisdrijven als sprake is van slachtoffers met ernstig psychisch/fysiek letsel of nabestaanden van slachtoffers die door een geweldsmisdrijf of dood door schuld zijn overleden. De Wet schadefonds geweldmisdrijven vermeldt vereisten om in aanmerking te kunnen komen voor een uitkering. De Beleidsbundel Schadefonds Geweldsmisdrijven geeft een invulling aan deze wet.