Swipe to the left

Motiveren is zilver, recht spreken is goud

By 17 days ago 18129 keer bekeken Geen opmerkingen

Als de verdediging een dossier ter beschikking krijgt van justitie, zit zij niet zelden met een min of meer voldongen onderzoek. Voor het behartigen van de procesbelangen van de verdediging, én vaak ook voor de waarheidsvinding, kan het dan nodig zijn dat vervolg- c.q. “tegen”onderzoek plaatsvindt. Men denke bijvoorbeeld aan de situatie dat het onderzoek te eenzijdig uitgevoerd is of dat bij het horen van getuigen bepaalde aspecten onderbelicht zijn gebleven.

Audrey Perrin, CEO Sdu: "Sdu helpt klanten vooruit"

By 18 days ago 906 keer bekeken Geen opmerkingen

Met online tools, een telefonische helpdesk, een gewild opleidingsconcept en een nieuw, praktijkgericht juridisch product helpt Sdu klanten vooruit. “Het betekent dat we continu werken aan verbetering van diensten en services”, aldus Audrey Perrin. We zetten de CEO even in de pauzestand om bij te praten over de recente resultaten.

Sdu Arbeidsrecht: dé online rechterhand van elke juridisch expert

By Petra Homan 18 days ago 2738 keer bekeken Geen opmerkingen

Samen met professionals uit de praktijk en een team van auteurs en redacteuren ontwikkelt Sdu een innovatief product voor arbeidsrechtjuristen. Daarin staat de gehele arbeidsrechtpraktijk centraal. Tijdens een sneak preview kunnen belangstellenden kennismaken met het nieuwe product dat vooral veel praktische tools biedt.

‘De redactionele bijdragen houden mij juridisch scherp’ aldus Jonneke van Poelgeest

By Redactie Sdu 18 days ago 249 keer bekeken Geen opmerkingen

‘Er is wat consternatie ontstaan rond het verstrekken van krediet om goederen of diensten te kopen. Koop je producten die je in termijnen betaalt, dan is er sprake van kredietverstrekking. Maar wat betekent dit? Moeten de aanbieders nu een AFM-vergunning aanvragen of moet de consument vanaf nu meteen betalen?’ Min of meer zo begint een uitgebreid artikel in het Sdu-tijdschrift Financieel Recht in de Praktijk (FRP). Daarin behandelt Jonneke van Poelgeest de goederenkredietovereenkomst. De auteur licht ook toe wat de gevolgen zijn als je de regels niet in acht neemt.

Usability Lab verbetert kwaliteit van onze producten

By Sdu redactie 18 days ago 207 keer bekeken Geen opmerkingen

Uit 720 vernieuwende ideeën koos een internationale jury opnieuw voor een waardevol Nederlands initiatief. Het ‘Usability Lab’ maakt het mogelijk om met beperkte budgetten nieuwe en bestaande online producten goed te testen. Dat komt de kwaliteit en usability zeker ten goede.

Out-of-the-box denken en doen kenmerkt Gouden Zandlopers

By Petra Homan 18 days ago 3624 keer bekeken Geen opmerkingen

Wie lanceert de beste marketingcampagne? Welk jong talent valt het meeste op? En welke digitale innovatie verdient het predicaat ‘beste’? Het was voor de jury van de Gouden Zandlopers weer een zware dobber om de gelukkigen te kiezen. Maar ze zijn bekend! The winners are…

De zekere getuige

By 20 days ago 18584 keer bekeken Geen opmerkingen

“Ik weet het 100% zeker, de dader trok een vuurwapen in een panty omwikkeld”, aldus een beveiliger die kort daarvoor een winkeldief liet ontsnappen uit de zogenaamde ophoudruimte van de betreffende winkel. Toen de beveiliger zich met de winkeldief in de ophoudruimte bevond, vermoedde de beveiliger al dat hij een vuurwapen bij zich droeg, zo stelt de beveiliger zonder dit verder te onderbouwen. Op een gegeven moment zou de winkeldief volgens de beveiliger een vuurwapen uit zijn broeksband hebben getrokken, waarna hij zou zijn gevlucht. Het enige aanvullende bewijs wordt gevonden in de verklaring van een winkelmedewerker die, nadat de beveiliger haar had toegeroepen “hij heeft een vuurwapen” stelt dat zij denkt een vuurwapen bij de winkeldief te hebben gezien.

Een korte vraag over nieuw bedongen arbeid

By 23 days ago 2888 keer bekeken Geen opmerkingen

Alweer de telefoon. “Heb je toch even tijd voor een kort vraagje van vaste cliënt X?”, probeert mijn secretaresse. “Het gaat alleen om een snelle check of haar insteek klopt.”

Ik houd van korte vragen. Vooral als deze over dagelijkse, ogenschijnlijk eenvoudige zaken gaan. Op het terrein van arbeid en ziekte gaat het om een ware goudmijn. Deze vragen liggen vaak op het snijvlak van arbeidsrecht en sociaal zekerheidsrecht en vergen kennis van beide rechtsterreinen.

Het Nederlands pensioenstelsel: risico voor deelnemers?

By 23 days ago 1587 keer bekeken Geen opmerkingen

Nederland heeft één van de evenwichtigste pensioenstelsels ter wereld. Dat stelsel staat echter onder toenemende druk door onder meer vergrijzing, lage rente en een sterk veranderende arbeidsmarkt. De risico’s dreigen nu vooral op de schouders van de deelnemers te worden gelegd.

Verhoorbijstand 2.0 of 0.5 ?

Zoals bekend zijn per 1 maart jl. twee nieuwe wetten over het recht van een verdachte op bijstand van een raadsman voorafgaand en tijdens het politieverhoor in werking getreden. Hierbij zijn bestaande artikelen in het Wetboek van Strafvordering gewijzigd en zijn er een aantal artikelen toegevoegd.