Even voorstellen: de auteurs van NDFR 2.0

Loading...
Auteurs-NDFR 2.0
16 juli 2020 338 keer bekeken

“De ruggengraat van het fiscale platform NDFR wordt gevormd door 473 gerenommeerde en toegewijde auteurs”, aldus Business Development Manager Fiscaal, Linda de Vries. Zij verzorgen diepgaande, toegankelijke, soms stevige maar vooral overzichtelijke commentaren op wetgeving en jurisprudentie. De wetenschappelijke basis in combinatie met ervaringen uit de adviespraktijk die zij meebrengen, zorgt er bovendien voor dat de standpunten vanuit verschillende hoeken worden belicht. Zonder onze auteurs dus geen NDFR.

Elke dag Prinsjesdag!
Waar halen deze toppers hun gedrevenheid vandaan en hoe trachten ze collega-fiscalisten te inspireren? Vlak voordat corona de fiscaliteit domineerde, daagde NDFR een aantal fiscale auteurskoppels uit om voor de camera een standpunt in te nemen. Zo gingen Heleen Elbert, zelfstandig fiscaal adviseur, en Richard Beune, advocaat-belastingkundige, de confrontatie met elkaar aan. We vroegen hen welke interessante ontwikkelingen zij zien binnen elkaars specialisatie.

“De belastingdienst past de wet gewoon aan als het ze niet zint.”

– Heleen Elbert, zelfstandig fiscaal adviseur & auteur NDFR

Aan bod kwamen snelle wetswijzigingen, de Hoge Raad, de definitie van een parlementair goed debat en Prinsjesdag. Richard stelt als randvoorwaarde dat de wetsbescherming van de belastingplichtige goed geregeld moet zijn. “Het draait om de burger”, stemt Heleen in. Maar ook: het zou eigenlijk elke dag Prinsjesdag moeten zijn! Bekijk de gehele video hieronder.

Alleen de formeelrechtelijke basis? Als het mis gaat dan ook op de blaren zitten! 
In deze tweede videoconfrontatie zetten we Michiel Vonhögen, inspecteur Belastingdienst, tegenover Paulien Waninge, fiscaal advocaat. Zij gaan in op de stelling ‘formeel vs. materieel recht’ en delen het verhaal van twee kanten.

“Het formele recht is de basis van alles voor fiscaal advocaten. Wij  hoeven geen vrienden te blijven met de Belastingdienst”, aldus Paulien. Michiel beaamt dat fiscaal advocaten inderdaad inzetten op de formele punten, maar daarbij wellicht de inhoud aan zich voorbij laten gaan.

“De adviseur mag dan best op de blaren zitten als het mis gaat.”

– Michiel Vonhögen, Inspecteur Belastingdienst & auteur NDFR

Bekijk de gehele confrontatie hieronder!

NDFR Innoveert
Onze auteurs vormen zonder twijfel de basis van kennisplatform NDFR, dit zal niet veranderen. Maar aan de manier waarop we deze kennis met u delen gaan we nog beter maken. Op dit moment is team NDFR druk bezig met een grote innovatieslag. Binnenkort migreren we naar een compleet nieuw platform.

Co-creatie staat centraal in de ontwikkelingen die we nu doormaken. Samen met een groot testpanel van gebruikers en praktijkexperts optimaliseren we inhoud, functionaliteiten, gebruiksvriendelijkheid en snelheid. Daardoor ligt proactief advies nog makkelijker en sneller binnen handbereik. Zo zorgen we ervoor dat NDFR relevant blijft en perfect aansluit bij de fiscale praktijk. Dit doen we dus vooral samen .

Meer weten over deze researchoplossing van de toekomst of zelf meedenken? Ga naar www.ndfr.nl/innoveert of schrijf u in voor onze Release Nieuwsbrief.