Lefebvre Sarrut en Sdu publiceren CSRD Essentials kit

Lefebvre Sarrut en Sdu publiceren CSRD Essentials kit
13 juni 2024

*persbericht*

 

Lefebvre Sarrut, de Europese leider in juridische en fiscale kennis, heeft CSRD Essentials gepubliceerd. Een kit geschreven en gecoördineerd door Gilbert-d'Halluin, EU  & Engagement Director bij Global Reporting Initiative, en Pascal Durand, lid van het Europees Parlement en CSRD Rapporteur. Met inzichten en infographics van Lefebvre Sarrut is CSRD Essentials ontworpen om bedrijven en hun adviseurs (accountants, advocaten, consultants, enz.) te helpen de richtlijn te begrijpen en te implementeren. Lefebvre Sarrut is de moederorganisatie van Sdu.

Om een perskopie te ontvangen, neem contact op met
Brice Chauveau: b.chauveau@lefebvre-dalloz.fr

Onder de CSRD, die in december 2022 is aangenomen, zijn meer dan 42.500 in de EU gevestigde bedrijven, plus enkele duizenden bedrijven buiten de EU, verplicht om te rapporteren over zowel de manier waarop duurzaamheidskwesties de bedrijfsprestaties beïnvloeden als de manier waarop bedrijfsactiviteiten de maatschappij en het milieu beïnvloeden. De richtlijn betekent dat er meer eisen worden gesteld voor duurzaamheidsrapportage en het verzamelen van gegevens. Stappen die voor sommige rapporterende bedrijven een uitdaging kunnen lijken. 

CSRD Essentials vereenvoudigt cruciale aspecten van de nieuwe richtlijn. Een praktische bron voor politieke en bedrijfsleiders die verplicht zijn om te rapporteren over duurzaamheidsprestaties, deze gids bevat 11 essentiële overzichten van CSRD in toegankelijke taal.

 

 

 

 

Om ervoor te zorgen dat de CSRD wordt begrepen en correct wordt geïmplementeerd, zullen Lefebvre Sarrut en Sdu infographics publiceren uit de CSRD Essentials gids en exclusieve interviews met CSRD-spelers. Deze inhoud zal geleidelijk worden gedeeld op het onze social media kanalen. 


Download de CSRD Essentials

Je kunt de CSRD Essentials hier downloaden. 

 

Eerder verschenen artikel

Lees hier een eerder bericht over de CSRD Essentials:
Nieuwe serie 'CSRD Essentials' geeft uitleg over de verplichte duurzaamheidsrapportage van de EU - Sdu

 

Over Lefebvre Sarrut

Lefebvre Sarrut is de Europese leider op het gebied van juridische, fiscale en regelgevende kennis. Met kantoren in Frankrijk (Lefebvre Dalloz), Duitsland (Juris/Stollfuß), Italië (Giuffrè Francis Lefebvre), Nederland (Sdu), Spanje (Lefebvre) en België, Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk (Larcier-Intersentia) biedt de groep, publicaties, softwareoplossingen en trainingen voor een breed scala van organisaties in de private en publieke sector en voor gereglementeerde beroepen zoals notarissen, registeraccountants, advocaten enzovoort. Lefebvre Sarrut genereerde in 2022 een omzet van € 555 miljoen en heeft 2.500 mensen in dienst.  De missie van de groep is om kennis beschikbaar te stellen voor een eerlijkere, efficiëntere en duurzame samenleving. Zie ook: www.lefebvre-sarrut.eu

Mediacontact: Brice Chauveau – b.chauveau@lefebvre-dalloz.fr – +33 7 86 64 88 28