Lefebvre Sarrut kondigt GenIA-L aan, de eerste Europese generatieve AI-oplossing speciaal voor de juridische markt

Lefebvre Sarrut kondigt GenIA-L aan, de eerste Europese generatieve AI-oplossing speciaal voor de juridische markt
5 oktober 2023

*persbericht*

Lefebvre Sarrut, de Europese leider op het gebied van juridische en fiscale kennis, is begonnen met de uitrol van GenIA-L, de eerste Europese generatieve AI-oplossing speciaal voor de juridische markt. GenIA-L, dat geïntegreerd is in de databanken NEO en QMemento van Lefebvre Sarrut, is gelanceerd op de Spaanse markt en zal binnenkort beschikbaar zijn voor klanten en partners in België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Luxemburg, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Deze innovatie zal ook worden gedemonstreerd op de stand van het bedrijf (nr. 13-14) op het jaarlijkse congres van de International Bar Association in Parijs van 29 oktober tot 3 november.

Met meer algemene tools voor kunstmatige intelligentie lopen juridische en fiscale professionals het risico misleid te worden door onjuiste informatie. Dankzij de GenIA-L oplossing van Lefebvre Sarrut kunnen juridische professionals de GenAI-technologie nu met vertrouwen gebruiken, in de wetenschap dat de AI-informatie en -argumenten gebaseerd zijn op echte, actuele juridische feiten uit de toonaangevende juridische databanken van het bedrijf. Het exclusieve gebruik van deze vertrouwde bronnen door het bedrijfseigen algoritme van GenIA-L  garandeert betrouwbare, relevante resultaten om het zoeken naar informatie door juridische professionals sneller, eenvoudiger en krachtiger te maken.

 

Olivier Campenon, CEO van Lefebvre Sarrut, zei: ‘Bij Lefebvre Sarrut blijven we voorrang geven aan innovatie als een essentiële motor voor vooruitgang op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur, en als integraal onderdeel van ons streven om onze klanten voorop te laten lopen. Wij zijn allemaal bijzonder trots op dit nieuwste product, dat een boost zal geven aan onze klanten in de Europese juridische sector door hen de kracht van GenAI te bieden in combinatie met ongeëvenaarde juridische inhoud en kennis.’

 

GenIA-L is uitgeprobeerd en getest door meer dan 100 organisaties, en bevat  een breed scala aan generatieve AI-functionaliteiten. Het doel is om gebruikers informatie te bieden die actueel, uitgebreid en relevant is voor hun specifieke dossiers, met nauwkeurige, goed onderbouwde argumenten en betrouwbaar bewijs.

Deze functionaliteiten omvatten:

  • interacties in natuurlijke taal
  • real-time bijwerking van informatie
  • contextuele aanbevelingen
  • argumenten uit de jurisprudentie
  • argumenten voor en tegen uit de administratieve rechtsleer
  • gedetailleerd juridisch advies en uitleg
  • een tabel met conclusies
  • uitleg in spreektaal voor mensen die geen jurist zijn

 

Sdu en Lefebvre Sarrut

Lefebvre Sarrut is de Europese leider op het gebied van juridische, fiscale en regelgevende kennis. Met kantoren in Frankrijk (Lefebvre Dalloz), Duitsland (Juris/Stollfuß), Italië (Giuffrè Francis Lefebvre), Nederland (Sdu), Spanje (Lefebvre) en België, Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk (Larcier-Intersentia) biedt de groep, publicaties, softwareoplossingen en trainingen voor een breed scala van organisaties in de private en publieke sector en voor gereglementeerde beroepen (notarissen, registeraccountants, advocaten enz.). Lefebvre Sarrut genereerde in 2022 een omzet van € 542 miljoen en heeft 2.400 mensen in dienst.  De missie van de groep is om kennis beschikbaar te stellen voor een eerlijkere, efficiëntere en duurzame samenleving. www.lefebvre-sarrut.eu  

 

Meer lezen over AI?

Bekijk hier meer blogs over AI