Advice Intelligence: innovatief platform voor de fiscaal professional.

Advice Intelligence: innovatief platform voor de fiscaal professional.
17 oktober 2022

Proactief jouw klanten kunnen adviseren is een veelgenoemde wens. Advice Intelligence maakt het mogelijk. Janine Heemskerk, productmanager bij Sdu, praat je bij over deze nieuwe software.  

Wat is Advice Intelligence?  

Advice Intelligence is een softwareplatform voor accountantskantoren en belastingadviespraktijken die proactieve advisering mogelijk maakt met behulp van RPA (Robotgestuurde procesautomatisering).  

Wat maakt Advice Intelligence een innovatief platform?  

Advice Intelligence verzamelt data uit verschillende systemen zoals fiscale-, CRM-, advies- en binnenkort ook boekhoudsystemen. Dit betekent dat een accountants- of belastingadvieskantoor niet afhankelijk is van één leverancier om klantdata toe te passen in de proactieve advisering. Al deze data wordt verzameld in een grote database, ook wel datawarehouse genoemd, waar heel veel informatie uit te halen is.  

Op basis van data genereert Advice Intelligence een adviessignalering. Het platform signaleert welke klanten dit raakt en geeft aan welke acties je kunt ondernemen. Ook stelt deze softwareoplossing verschillende (reken)tools, praktische notities en voorbeeldbrieven ter beschikking zodat de adviseur direct aan de slag kan. Je kunt tegenwoordig ook zelf adviessignaleringen maken in Advice Intelligence. 

Aanvullend kun je het platform zoekopdrachten geven zoals: “Zoek alle klanten die een eenmanszaak hebben en belastingtechnisch het beste over zouden kunnen stappen naar een BV.” Advice Intelligence geeft direct inzicht in welke klanten proactief advies nodig hebben.  

Als accountant en belastingadviseur kun je direct het gesprek aangaan met deze specifieke klanten. Advice Intelligence houdt ook de status bij van de gevoerde gesprekken. Het resultaat: je versterkt jouw positie als adviseur en genereert rechtstreeks omzet.  

Hoe hebben jullie dit softwareplatform ontwikkeld?  

Met circa 300 accountants en belastingadviseurs zijn we in gesprek gegaan over de pijnpunten in hun dagelijkse werkzaamheden. Aan de hand van deze gesprekken hebben wij gekeken hoe we vanuit Sdu kunnen helpen. Een belangrijke uitkomst is dat accountants en belastingadviseurs proactief willen handelen naar hun klanten op momenten dat er bijvoorbeeld een wet wijzigt of bij belangrijke juridische uitspraken die van toepassing zijn. 

Daarnaast waren de accountants en belastingadviseurs op zoek naar een platform dat hen kan helpen bij het creëren van overzicht en faciliteert in de samenwerking. Advice Intelligence wordt doorontwikkeld samen met meerdere accountants en belastingadviseurs. Zij testen continu het platform en geven feedback. Aan de hand daarvan optimaliseert Sdu het platform. 

En als laatste vraag: wat levert het op?  

Iedere belastingadviseur of accountant wil zijn of haar klanten zo goed mogelijk helpen en het liefst de vraag van de klant voor zijn. Dankzij Advice Intelligence signaleren zij vroegtijdig kansen en bedreigingen zodat zij hun klanten kwalitatief goed en efficiënt kunnen adviseren. Hoe mooi is het dat je de vraag van de klant voor kunt zijn! 

Benieuwd naar Advice intelligence? Op dinsdag 1 november van 12:30 – 13:00 uur geven we de mogelijkheid om te laten zien hoe Advice Intelligence eruitziet. Geef jezelf hier op.