Arbeidsrecht op Curaçao: ontslagrecht onder de zon!

Loading...
Arbeidsrecht op Curaçao: ontslagrecht onder de zon!
7 mei 2018 8210 keer bekeken

Van 6 tot en met 13 oktober 2018 vindt de Studieweek arbeidsrecht op Curaçao plaats. Niet alleen haalt u met deze cursus direct alle 20 benodigde PO-punten en geniet u een heerlijke week van het schitterende eiland Curaçao, maar tevens komt u terug met een koffer vol tips en tricks waarmee u direct uw aanpak in arbeidsrechtelijke dossiers kunt verbeteren.

Onderwerpen

Core business van vrijwel iedere arbeidsrechtadvocaat is het ontslagrecht. Het ontslagrecht staat daarom tijdens deze studieweek centraal. Het volledige spectrum van het ontslagrecht – van de aanzegplicht tot het ontslag op staande voet en de ontbinding van de arbeidsovereenkomst – komt tijdens de cursusdagen uitgebreid aan bod. De insteek is verdiepend van aard met een grote nadruk op (proces)strategie in uw dagelijkse praktijk. Klik hier voor een volledig overzicht van het programma.

Actualiteiten

Met de invoering van de WWZ zo’n drie jaar geleden is het speelveld van het ontslagrecht drastisch veranderd. Inmiddels heeft de Hoge Raad zijn eerste beschikkingen gewezen en is een veelheid aan lagere rechtspraak verschenen. Wij kunnen ons voorstellen dat u – met gemiddeld ongeveer 40 uitspraken per week – niet in de gelegenheid bent alles tot in detail te bestuderen. Met daarnaast een vijftal arbeidsrechtelijke tijdschriften bouwt de stapel te lezen vakliteratuur zich bij menig advocaat in rap tempo op. Tijdens de studieweek krijgt u op alle vlakken van het ontslagrecht een update van de actuele stand van zaken in de rechtspraak en een bespreking van de belangrijkste arbeidsrechtelijke literatuur, zodat u bij thuiskomst weer helemaal up-to-date bent.

Nieuwe ontwikkelingen op wetgevingsgebied

Daarnaast heeft de wetgever met het wetsvoorstel Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) weer van zich laten horen. De in dit wetsvoorstel voorgestelde aanpassingen van het ontslagrecht zullen wederom een grote impact hebben op uw dagelijkse praktijk. De verwachting is dat ten tijde van de studieweek in oktober 2018 de parlementaire behandeling van dit wetsvoorstel in volle gang is. Wij volgen dit proces op de voet en geven u de stand van zaken weer. Uiteraard worden ook de inhoudelijke wijzigingen met hun toelichting behandeld en wordt met u stilgestaan of, en zo ja op welke wijze, u hierop in de dagelijkse praktijk alvast dient te anticiperen, bijvoorbeeld in de advisering over het aanbieden van welk type arbeidsovereenkomst.

Proces(strategie)

Naast een update van de actualiteiten en het bespreken van toekomstige ontwikkelingen rondom de WAB zal een belangrijk onderdeel van de cursus bestaan uit het met elkaar sparren over (proces)strategie. Aan de hand van uit de dagelijkse praktijk gegrepen casusposities wordt met elkaar en met de docenten van gedachten gewisseld over hoe een bepaald dossier in te steken en welke creatieve ‘out of the box-oplossingen’ denkbaar zijn. Hierbij speelt een belangrijke rol dat uw docentenkoppel bestaat uit een kantonrechter (Wim Wetzels) die uit eigen jarenlange ervaring kan vertellen waar een rechter wel of juist niet ontvankelijk voor is en wanneer bijvoorbeeld een bewijsaanbod niet mag worden gepasseerd, en een ervaren arbeidsrechtadvocaat (Pascal Kruit) die zelf gepokt en gemazeld is in het voeren van ontslagprocedures. Door concrete casus vanuit zowel het perspectief van de advocaat als van de rechter te belichten, krijgt u inzicht in het voeren van een succesvolle processtrategie in ontslagzaken. Gegarandeerd dat u bepaalde zaken na het volgen van deze cursus op een andere wijze zal insteken.

Aanmelden voor de Studieweek arbeidsrecht Curaçao

Het aantal plaatsen in deze cursus is beperkt. Meld u dus snel aan om deze onvergetelijke studieweek mee te maken. Klik hier voor het inschrijfformulier voor de Studieweek Arbeidsrecht.

Studieweek arbeidsrecht Curaçao in het kort

Datum: zaterdag 6 oktober - zaterdag 13 oktober 2018
Tijd: 08.00 - 14.00u.
Locatie: Renaissance Curaçao Resort, Willemstad
Prijs: € 3.495,- excl. BTW p.p. (prijs is incluis vlucht, hotel (eigen tweepersoonskamer) en ontbijt. Tijdens de cursusdagen wordt ook een lunch geserveerd.)
Klik hier om u a
an te melden.Opmerkingen