Een initiatief met grote impact voor en door jonge medewerkers bij Sdu

Een initiatief met grote impact voor en door jonge medewerkers bij Sdu
15 december 2022

Aan de slag gaan bij een grote organisatie kan soms betekenen dat je tegen muren oploopt. Om dat te voorkomen is het initiatief ontstaan voor een Young Professional club binnen Sdu. Kim Ellermann en Marissa Poot zijn de kartrekkers en organiseren maandelijks activiteiten om nieuwe en jonge medewerkers met elkaar te verbinden. Lees in dit artikel meer over dit toffe initiatief.  

Hoe is dit initiatief ontstaan? 
Collega Deborah is één van de buddy's voor nieuwe medewerkers bij Sdu. Zij helpt hen de eerste maanden met allerlei zaken en vragen. Deborah merkte op dat voornamelijk jonge en nieuwe collega's behoefte hebben aan verbinding met andere collega's.  

Vanuit deze gedachte is Young Pro's opgestart. We zien voornamelijk collega's tot en met 35 jaar aanhaken bij activiteiten. Met Young Pro's kun je gemakkelijk en laagdrempelig een netwerk opbouwen binnen de verschillende afdelingen van Sdu. Je leert in een korte tijd veel mensen kennen, zo kun je sneller je plek vinden binnen Sdu.  

Wat voor reacties krijgen jullie vanuit collega's?  
We krijgen veel positieve reacties en er is altijd voldoende opkomst tijdens onze georganiseerde activiteiten. Ook weten steeds meer collega's ons te vinden in de organisatie en komen zij zelf met ideeën, bijvoorbeeld om bepaalde workshops te organiseren.  

Welke activiteiten worden er georganiseerd?  
We organiseren verschillende Lunch & Learn sessies waar collega's iets vertellen over hun expertise of andere leuke initiatieven binnen Sdu. Zo gaf collega Wilsen een introductie over arbeidsrecht en vertelde collega Jan-Willem over de samenwerking tussen Sdu en de IMC Weekendschool in Den Haag. Naast deze leerzame sessies organiseren we ook borrels, pubquizzen en escaperooms.  

Behalve het organiseren van activiteiten willen we uiteindelijk ook een klankbordgroep zijn voor collega's. Stel iemand heeft binnenkort een presentatie over een nieuw idee, product of een website. Vanuit de Young Pro's kunnen we diegene helpen door feedback te geven en mee te denken.   

Er worden nog veel meer leuke activiteiten door Sdu-collega's georganiseerd. Als je net een paar weken binnen bent, kan het misschien spannend zijn om deel te nemen. Wanneer je weet dat er sowieso mensen die je al kent vanuit Young Pro's meedoen, wordt de drempel iets lager!

Hoe ervaren jullie de vrijheid om dit op te zetten binnen Sdu? 
Binnen Sdu is er veel ruimte en vrijheid om projecten, ideeën en initiatieven op te pakken en verder uit te werken. Zo ervaren we dat ook met het Young Pro's initiatief. Dit is een ontzettend leuke uitdaging en geeft ons veel energie, omdat we op deze manier echt iets kunnen bijdragen aan het bedrijf en de interne cultuur van Sdu.