Eerste studiepunten in 2022 zijn zo verdiend

Jelle Berghuis opleidingen Sdu manager
9 februari 2022

Een goede start van je educatiejaar begint met een goede planning. Het voorjaar is daar de ideale tijd voor. “Nu je studiedagen inplannen zorgt dat je later in het jaar geen stress hebt over je verplichte studiepunten”, stelt Jelle Berghuis van Sdu Opleidingen, die eind december opnieuw juristen en fiscalisten in de problemen zag komen.

Oudejaarsdag 2021. Een mailtje. Een fiscalist heeft zojuist ontdekt dat hij zijn verplichte studiepunten voor het jaar nog niet heeft behaald en vraagt wat er nog wat mogelijk is op de laatste dag van het jaar. “De paniek was tussen de regels voelbaar”, vertelt Jelle Berghuis. Diezelfde dag ontvangt de manager bij Sdu Opleidingen nog enkele telefoontjes en mails met een vergelijkbare strekking. “Ik zie het helaas elk jaar, maar was toch weer verbaasd. Waarom laat je het op de laatste dag van het jaar aankomen? Als je serieus met je vak bezig bent, zou permanente educatie een automatisme moeten zijn. Als je een heel jaar de tijd hebt gehad, dan zou het toch geen probleem mogen zijn om je PE- of PO-punten te halen?”

‘Een waardevolle dag voor jezelf met vakgenoten’

Zijn verbazing maakt dat Jelle dit nieuwe jaar begin met een duidelijke boodschap: “Plan nu je cursussen en meerdaagse opleidingen voor 2022 in en voorkom onnodige stress aan het einde van het jaar. Het voorjaar is ook de ideale tijd om dit te regelen. Nu kun je terugkijken op wat er afgelopen jaar allemaal aan actualiteiten zijn geweest en wat jij als professional zeker moet weten dit nieuwe jaar. Bovendien is dit de periode dat je toch je jaarlijks terugkerende congressen alvast in de agenda kan zetten: je hebt gegarandeerd een waardevolle dag voor jezelf met vakgenoten!”

Snel kennis en studiepunten opdoen
Jelle benadrukt dat je voor studiepunten zeker niet altijd een meerdaagse opleiding hoeft te volgen. “We hebben ook korte actualiteitencursussen van 2 uur. Die volg je nu nog eenvoudig online. Zo pak je snel nieuwe kennis en studiepunten mee.” Hij wijst ook op de continu vernieuwende lijst van onderwerpen, zoals recent toegevoegde cursussen over Brussel II-ter Verordening, ATAD3 of Box 3-perikelen. “Wij grijpen de actualiteit aan om deze te duiden, zodat jij met deze kennis in je advies- en rechtspraktijk aan de slag kunt. Dit zijn aansprekende cursussen voor iedereen die werkzaam is op deze domeinen!”

Fysiek, hybride of online onderwijs
Zolang corona als pandemie rondwaart, blijft het aanbod van Sdu Opleidingen zich qua vorm aanpassen aan de geldende maatregelen. “Wacht dan ook niet met boeken tot de maatregelen mogelijk weer anders worden. Het online leren is bovendien inmiddels zo gewoon, dat het een prima manier is om cursussen te volgen. We hebben bijna 2 jaar ervaring ermee opgedaan nu en weten hoe we onze cursussen een dag lang interactief en interessant kunnen houden.”
Jelle benadrukt dat elke deelnemer de vrijheid heeft om te kiezen welke onderwijsvorm het beste bij hem past. “Je kunt altijd kosteloos afhaken als wij een cursus qua vorm wijzigen, bijvoorbeeld van fysiek naar online, omdat de maatregelen daarom vragen.”

Cursussen op maat
De manager noemt tot slot het brede aanbod van Sdu Opleidingen. “We hebben het grootste aanbod juridische en fiscale opleidingen van Nederland. Je vindt als het goed is dus altijd iets voor je leerdoel. Ga eens lekker struinen in het aanbod en kijk hoe het is toegespitst op jouw praktijk. Voor fiscalisten hebben we een aparte site met ons leeraanbod. Zit jouw leerdoel er niet bij? Dan horen we graag wat je zoekt, dan kunnen we daarvoor iets nieuws ontwikkelen. Dat geldt ook voor incompany maatwerkcursussen. Onze docenten zijn allemaal specialisten die als geen ander weten wat er speelt in de praktijk en kunnen hierdoor relatief makkelijk de impact voor jou uitlichten. Profiteer ervan.”

Bekijk ons aanbod juridisch en fiscaal.

Zit jouw gewenste cursus er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Opmerkingen