En de winnaar is....InnovAction seizoen 3

En de winnaar is....InnovAction seizoen 3
28 juni 2024

De afgelopen weken hebben we jullie goed op de hoogte gehouden van de InnovAction projecten, waar onze Sdu-toppers Sarah x inDYSpensable, Joris x Novarisk en Palupi x Eclectik aan meedoen. Maar we willen je ook graag laten weten waarom we dit doen en wat de meerwaarde is van een innovatieproject zoals deze. En natuurlijk maken we ook met trots de winnaar van seizoen 3 bekend!

Waarom InnovAction?

InnovAction niet zomaar een programma. Het initiatief is in 2021 in het leven geroepen door ons moederbedrijf, Lefebvre Sarrut. Het is een intern innovatieproject waarbij alle creatieve geesten uit onze bedrijven in heel Europa samenkomen om innovatieve ideeën te bedenken, ontwikkelen en tot leven te brengen. Zo dragen we bij aan de ontwikkeling van niet alleen onze sector, maar ook onze mensen.   
Het is een unieke kans om collega's uit heel Europa te ontmoeten, met hen samen te werken en geweldige projecten te creëren. Lefebvre Sarrut en Sdu stimuleren innovatie en zetten zich in voor vooruitgang. 

In hun eigen woorden

Van ons hoef je het natuurlijk niet meteen aan te nemen hoe bijzonder dit project is. Maar laten we het eens horen uit de monden van onze InnovAction-toppers. Zij kunnen het beste uitleggen waarom dit zo'n toffe kans is. 

Sarah x inDYSpensable 

‘Het was intens maar ook heel erg gezellig. We hebben zoveel bereikt in zo'n korte tijd. Het design thinking* proces was heel erg waardevol en leerzaam. Het ging allemaal heel goed en ik vond het erg leuk om te doen. Het was heel fijn om samen te werken met verschillende landen. Iedereen brengt zijn eigen ervaring mee en daarnaast is het leerzaam om bepaalde dingen vanuit een ander perspectief te bekijken!’ 

* Design thinking is een iteratief, niet-lineair proces dat zich richt op samenwerking tussen ontwerpers en gebruikers. Het brengt innovatieve oplossingen tot leven op basis van hoe echte gebruikers denken, voelen en zich gedragen. 

Joris x Novaris 

‘De kans krijgen om vanuit een organisatie mee te doen aan een internationaal project, die kans heb je niet altijd. Het moet gestimuleerd worden. Ik heb dit nog nooit meegemaakt. Het leek mij ontzettend interessant om hieraan mee te werken. En dat was het ook!’ 

Palupi x Eclectik 

‘Het is buiten je dagelijkse werk en brengt echt hele leuke dingen. Ik ben een 'datamens’ maar nu kan ik eindelijk ook ervaren hoe een product wordt bedacht, het proces meemaken en de uitgebreide research doen. Daarnaast heb ik kennis kunnen maken met een deel van het internationale netwerk van Lefebvre Sarrut, ook heel erg waardevol’ 

Allemaal winnaars (en één met vlag en wimpel) 

Er kan er maar één de winnaar zijn. Maar dat betekent geenszins dat er verliezers zijn. We nemen je mee in het vervolg van InnovAction.  

InDYSpensable: Ze moesten het spits afbijten bij de presentaties voor de InnovAction-jury. Geen gemakkelijke taak maar ze hebben zichzelf bewezen. En hoe! InDYSpensable is de absolute winnaar van dit seizoen. Als opfrisser vertelt Sarah in het kort wat haar project inhoudt: 

‘Stel, je wilt een paspoort aanvragen. Het is ontzettend belangrijk dat de teksten voor iedereen toegankelijk zijn. En dan hebben we het niet alleen over taalniveau. Denk bijvoorbeeld aan dyslexie of een andere leesbeperking. Met inDYSpensable willen we ervoor zorgen dat iedereen het kan lezen en beter kan begrijpen. Gelijke kansen, net zoals jij en ik!’, vertelt Sarah over het project. Een prachtig initiatief en de terechte winnaar. We wensen het team van inDYSpensable veel succes! 

De overige drie projecten: Gelukkig gaan de overige drie projecten, waaronder Novarisk en Eclectik, ook door. De komende tijd worden de andere ideeën opgenomen in de al bestaande roadmaps. Dat betekent dus dat er aan de slag wordt gegaan met deze initiatieven. Goed gedaan!  

Lijkt het jou ook tof om je aan te sluiten bij een project als InnovAction en houdt je je graag bezig met onderwerpen zoals innovatie en duurzaamheid? Bekijk dan snel onze vacatures!