Fiscale adviseurs helpen Sdu bij de ontwikkeling van hun ideale workflow-systeem

Fiscale adviseurs helpen Sdu bij de ontwikkeling van hun ideale workflow-systeem
19 december 2022

Hoe ziet voor een fiscaal adviseur de ideale workflow op klantniveau eruit? Deze vraag kregen ruim honderdvijftig fiscale professionals voorgelegd van Sdu. Hun antwoord en anderhalf jaar marktonderzoek hebben geleid tot de integratie van NDFR en Taxvice. “Bij Sdu gaan we elke dag voor een beetje beter”.

Elk fiscaal advieskantoor weet hoe inefficiënt het werkt als je klantdossier bestaat uit een bonte verzameling van papieren, memoblaadjes en specifieke kennis in de hoofden van je adviseurs. Die werkwijze behoort sinds de komst van de digitale workflowsystemen NDRF en Taxvice tot het verleden. Omdat Sdu nooit stopt met innoveren, is afgelopen maanden veel onderzoek gedaan naar de gewenste workflow tussen research (wat gebruikers in NDFR doen) en het komen tot een fiscaal advies (wat gebruikers in Taxvice vastleggen).

Samen met de klant
De Vries noemt de integratie van NDFR en Taxvice een mooi voorbeeld van een productontwikkeling die samen fiscale en juridische professionals is vorm gegeven. “Bij Sdu gaan we elke dag voor een beetje beter. We zijn continu aan het innoveren en doen dit graag in co-creatie met onze klanten. Door het samen te doen, leggen we de basis voor langdurig succes. We hebben content, data en technologie slim met elkaar weten te verbinden. Hierdoor beschikken fiscalisten over een innovatieve oplossing die hun werkproces op klantniveau heeft geoptimaliseerd.”

Research en advieswerk in één systeem
“We hebben veel klanten ons letterlijk laten zien en uitleggen wat de volgorde is en wat de stappen zijn in hun werkproces. Daar hebben we de integratie van beide producten op aangepast”, vertelt Linda de Vries, Business Unit Director Tax & Accounting markets van Sdu. “Het is nu voor fiscale adviseurs mogelijk om vanuit één werkomgeving zowel de research vanuit NDFR, als het lopende advieswerk in Taxvice te doen. Van intake tot analyse en uitvoering. Beide producten werken naadloos samen in een gebruiksvriendelijke omgeving.”

Eenvoudig op de juiste plek opslaan
Linda de Vries vertelt hoe Sdu tot de integratie van de twee producten is gekomen. “We merkten dat Taxvice-gebruikers graag de bronnen uit NDFR direct in hun adviesdossier binnen Taxvice wilden opslaan. Dat is nu gebeurd. De look and feel van zijn verder herkenbaar en gebruiksvriendelijk gemaakt. Hierdoor kun je voortaan je complete werkproces in Taxvice doorlopen: van inventarisatie van je klantvraag, de research en het opstellen van je advies tot en met de uitvoering ervan.”