Gouden Zandlopers 2019 gestart

Gouden Zandlopers 2019 gestart
10 januari 2019 1458 keer bekeken

Noteer alvast in je agenda: donderdag 28 maart 2019 vindt de 14e editie plaats van De Gouden Zandlopers. Tijdens dit populaire event reikt een ervaren jury de prestigieuze awards uit voor onder meer groei, innovatie en legal tech in de advocatuur. Je kunt tot 31 januari 2019 nominaties indienen.

Het is een mooi extraatje, maar het gaat de deelnemers niet zozeer om die bos bloemen of, nog leuker, dat weekje rondscheuren in een snelle auto. Het is vooral de eer om door collega’s genomineerd te worden - je mag jezelf of je eigen kantoor overigens ook voordragen - en uiteraard nummer één te worden. De nieuwe ronde, met nieuwe kansen, is inmiddels weer gestart. Voor de veertiende keer inmiddels. Daarmee zijn de Gouden Zandlopers uitgegroeid tot een van de belangrijkste én gewilde prijzen in de advocatuur.

Nieuwe categorieën

“Er zijn twaalf prijzen te winnen; drie op basis van cijfers – grootste groeier, beste M&A advocaat en beste M&A kantoor – en de resterende negen op basis van nominaties. De categorieën zijn iets aangepast, hier en daar wat serieuzer geworden. Best Dressed Lawer was eigenlijk een prijs met een knipoog. Nu richten we de focus meer op innovatie, legel tech en legal design”, zegt Gert Jan Schinkel, senior uitgever Legal bij Sdu. De negen categorieën zijn: Young Talent, Oeuvre Award, Professional Support Award, Legal Counsel Award, Beste Marketing, Beste Innovatie, Corporate Social Responsibility Award, Legal Tech Award en Beste Legal Design & Infographic.


‘Naast de jonge honden, mogen we de boegbeelden ook wel eens in het spotlicht zetten’


Boegbeelden ook in het spotlicht

“De prijs voor Jong talent is inmiddels een begrip, maar nieuw is de Oeuvre Award. Er zijn in het vak professionals die hun sporen dik hebben verdiend, die een enorme bijdrage hebben geleverd aan de advocatuur. Naast de jonge honden, mogen we deze boegbeelden ook wel eens in het spotlicht zetten. En dat doen we dus met deze nieuwe prijs. Overigens richten we bij elke award de schijnwerpers op de top 3 van de genomineerden, maar er kan er maar één de winnaar zijn.” Schinkel vindt ook twee andere nieuwe awards interessant, die voor legal tech en voor corporate social responsibility. “De eerstgenoemde is heel erg van deze tijd. Het laat zien waar advocatenkantoren mee bezig zijn, hoe ze hun vak een nieuwe dimensie geven. De tweede zorgt vooral voor verrassingen. Wat verstaan kantoren onder maatschappelijke verantwoordelijkheid en hoe geven ze daar invulling aan? Het kan anderen uiteraard enorm stimuleren.”

Extra exposure in Advocatie Magazine

De feestelijke avond van de uitreiking, inclusief driegangen diner, vindt deze keer plaats in de Kromhouthallen in Amsterdam. De jury bestaat onder andere uit Christ’l Dullaert, directeur Le Tableau, Jean Schreurs, Managing Director van Collé Rental & Sales en Jaap Bosman, Managing Partner TGO Consulting. De prestigieuze awards zetten de winnaars extra in het voetlicht. Voordat het zover is, krijgen alle genomineerden ook via interviews en fotografie uitgebreid aandacht in het Advocatie Magazine. Ook dat levert de nodige exposure op. Dus kom maar op met die nominaties, de nieuwe ronde is gestart.

Bekijk het filmpje van de Gouden Zandlopers 2018

Opmerkingen