Hans koos 43 jaar lang voor Sdu

Hans koos 43 jaar lang voor Sdu
22 februari 2023

Met zijn 43 jaar kalenderjaren op de teller is Hans van der Klugt één van de medewerkers die de transitie van Sdu echt heeft beleefd. In 1979, toen hij begon bij Sdu, was Sdu nog een staatsuitgeverij. Als ambtenaar was het wel anders op de klantenservice afdeling, waar Hans nog steeds werkt. ‘Hier ben ik voornamelijk bezig met het beantwoorden van klantvragen over een van onze producten’. Een verschil met 43 jaar geleden is dat het toen voornamelijk per post of telefoon ging, maar nu worden de meeste vragen per e-mail beantwoord.  

Met pensioen 

Maar nu hij in april met pensioen gaat, kijkt Hans tevreden terug op zijn carrière bij Sdu. ‘Ik ken het werk, ik ken de mensen en heb het ontzettend naar mijn zin. Sdu voelt vertrouwd en is een fijne werkgever. Daarom koos ik ieder jaar om voor Sdu te blijven werken.’ Maar Hans heeft de hele transitie doorgemaakt, het Sdu waar hij begon is veranderd van Staatdrukkerij en Uitgeverij naar een dienstverlener die zich inzet voor iedereen die werkt met wet- en regelgeving. Gelukkig is niet alles veranderd. ‘Al hoewel mijn werk in 43 jaar niet veranderd is, ben ik nog steeds dagelijks bezig met het helpen van onze klanten.’ 

Toch is het wel vreemd om na 43 jaar niet meer te hoeven werken. ‘Ik denk toch dat ik mijn collega's het meest heb gewaardeerd. We kennen elkaar door en door en je weet wat je aan elkaar hebt’. Hans kijkt met een glimlach terug op het team dat hij al die tijd heeft versterkt: ‘We vullen elkaar goed aan het is altijd gezellig op de afdeling’.  

Ga jij Hans vervangen? 

Met het vertrek van Hans ontstaat er een groot gat op de afdeling van onze klantenservice. Een uitdagende baan in een gezellig en hecht team. Wil jij daar onderdeel van uitmaken?

Bekijk dan hier de vacature voor klantenservice medewerker!

Opmerkingen