Hoe gaat het nu met oud-collega Berend Broerse?

Hoe gaat het nu met oud-collega Berend Broerse?
17 juli 2023

Berend Broerse werkte 12 jaar bij Sdu in verschillende functies, waaronder die van Manager Rechtsorde. Na verloop van tijd voelde hij de behoefte om weer juridisch inhoudelijk werk te doen. Via via kwam hij op het spoor van de functie van officier van justitie, ondanks dat dit ver af stond van zijn achtergrond en werkervaring, werd hij gedurende het oriëntatieproces steeds enthousiaster. Na een succesvolle sollicitatie is hij in oktober 2021 met de opleiding tot officier gestart.

Een nieuwe stap
In een introductieperiode van vier maanden met allerlei cursussen, kennismakingen en trainingen werd Berend klaargestoomd om als officier van justitie op zitting op te treden. Berend voelde zich aanvankelijk onzeker in deze nieuwe rol, als beginneling tegenover rechters en advocaten met veel meer kennis en ervaring. Gaandeweg kwam er steeds meer vertrouwen. Als we Berend spreken, werkt hij als onderdeel van zijn opleiding een aantal maanden als rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank.

‘Vanaf augustus ga ik weer terug naar het Openbaar Ministerie. Dan ga ik mij bezighouden met zwaardere zaken waarin de recherche onderzoek doet. Je moet dan bijvoorbeeld denken aan levensdelicten, overvallen en drugslabs. In augustus 2024 zit mijn opleiding er -als alles goed gaat- op.’ vertelt Berend.

Het pad van Sdu
‘Ik denk dat Sdu in de afgelopen jaren steeds beter is geworden in het luisteren naar en samenwerken met de buitenwereld. Niet alleen in het kader van een goede relatie, maar ook inhoudelijk: werkprocessen beter begrijpen en samen op zoek naar behoeften en oplossingen. Op het gebied van innovatie heeft Sdu de afgelopen jaren fantastische stappen gemaakt op het vlak waar niet-juristen met het recht in aanraking komen.’

Berend geeft aan dat Sdu als werkgever veel ruimte biedt voor ontwikkeling en groei. Bovendien heeft hij altijd vrijheid ervaren in het uitoefenen van zijn functie en heeft hij Sdu als een organisatie ervaren die openstaat voor ideeën en plannen. Hij benadrukt ook dat Sdu als innovatieve partner goede stappen heeft gezet op het gebied van het toepasbaar en toegankelijk maken van wet- en regelgeving.

‘Ik zou het zeker aanraden om bij Sdu te gaan werken vanwege de vele kansen, ruimte voor interessant en uitdagend werk, en de mogelijkheid om je breder te ontwikkelen’. Het feit dat het bedrijf mogelijkheden biedt om door verschillende afdelingen heen te bewegen, maakt dat werknemers niet per se naar buiten hoeven te kijken wanneer ze toe zijn aan iets nieuws. ‘Mocht je wel naar buiten gaan dan neem je waardevolle kennis en ervaring mee die je elders ook goed van pas komt. En wie weet, kom je dan later in je loopbaan weer terug bij Sdu. Die voorbeelden zijn er ook.’

 

Ook werken bij Sdu? Check hier onze vacatures!

 

Lees ook: Hoe gaat het nu met oud-collega Willeke de Groot?

 

Opmerkingen