Internationale Vrouwendag: heb jij ‘onze’ Esther als rolmodel voor andere vrouwen al gespot?

Internationale Vrouwendag: heb jij ‘onze’ Esther als rolmodel voor andere vrouwen al gespot?
8 maart 2024

Misschien heb je het online al voorbij zien komen of heeft iemand (je eigen vrouw of een vrouwelijke collega) je erop geattendeerd: maar vandaag is het Internationale Vrouwendag. Ook Sdu besteedt hier aandacht aan en zet alle vrouwelijke collega’s vandaag extra in het zonnetje.

Zo ook onze innovatiemanager Esther van Doesburg. Zij staat levensgroot op een peperbus-reclamezuil, in onze stad Den Haag. Zij is namelijk een van de vrouwen die onderdeel uitmaakt van de Equals-campagne. Dit initiatief streeft naar meer gelijkheid en diversiteit op de werkvloer. Verspreid over meerdere grote Nederlandse steden zie je in totaal 150 andere rolmodellen. Het doel? Laten zien dat iedereen een rolmodel kan zijn voor andere vrouwen.

Waarom Esther denkt dat het belangrijk is om rolmodellen zichtbaar te laten zijn? ‘Ze spelen niet alleen een cruciale rol bij het inspireren van anderen, maar kunnen ook aanzetten tot positieve verandering in de maatschappij.’ Haar rolmodel was bijvoorbeeld haar oma. ‘Haar wijsheid en kracht inspireerde mij om in mezelf te geloven en om mijn eigen pad te kiezen.’

Kun jij de foto van Esther spotten in Den Haag? Tip: speur de omgeving af bij tramhalte Rijswijkseplein, je kunt haar bijna niet missen. En bekijk hier Esthers pagina van Equals.