Lefebvre Sarrut viert de eerste Lightspeed Open Day, het slotevenement van het Europese Accelerator Programma

Lefebvre Sarrut viert de eerste Lightspeed Open Day, het slotevenement van het Europese Accelerator Programma
1 december 2021

Milaan, 30 november 2021.

De Lefebvre Sarrut groep, waartoe Sdu behoort, hield de eerste LightSpeed Open Day, het slotevenement van haar eerste Europese startup accelerator programma. Zes finalisten kregen de kans om hun ontwikkeling en de mate van groei en volwassenheid opgedaan gedurende het programma, te presenteren aan de CEO’s en alle medewerkers tijdens een virtueel evenement in Milaan.

Het LightSpeed programma heeft als hoofddoel de groei te bevorderen en startups met een toegevoegde waarde voor bedrijfs-, juridische of gereglementeerde activiteiten te helpen. De geselecteerde startups bevinden zich momenteel in de 'groeifase', d.w.z. dat ze al een levensvatbaar product en een niveau van dienstverlening aan gebruikers hebben, om duurzaam te worden.

Olivier Campenon, CEO van Lefebvre Sarrut: "Ons juridische ecosysteem is volop in beweging. Als toonaangevende speler op het gebied van juridische en fiscale informatie in combinatie met software oplossingen zetten wij ons in om innovatie in heel Europa te stimuleren. Wij hebben zes jonge ondernemers in een stroomversnelling gebracht door aan hun zijde te staan en hen te helpen bij het creëren van duurzame diensten en producten. Ons bedrijfsdoel is kennis te activeren door te helpen, te innoveren en unieke hulpbronnen te benutten voor een eerlijke en duurzame samenleving".

De startups werden in maart 2021 geselecteerd op basis van strenge criteria, waaronder hun visie in relatie tot de strategie van Lefebvre Sarrut, hun teamgeest, hun doelstelling en hun baanbrekendheid qua innovatie. Brickken (Spanje), myCo (Frankrijk), COP (Italië), Nalantis (België), Skopos (Nederland) and Droits Quotidiens (Frankrijk), werden ondersteund door lokale en Europese experts van de groep, alsook door erkende externe sectorexperts en hebben deelgenomen aan verschillende workshops om hun producten en diensten verder te ontwikkelen.

Han Veldwijk, CEO van de winnende Nederlandse startup op het gebied van cybersecurity, Skopos: "Alle bedrijven willen cyberaanvallen voorkomen. Er gebeurt veel op deze markt, maar bedrijven weten vaak niet hoe. Op dit moment zijn er veel versplinterde oplossingen in de markt. Het is dus zaak om ons als startup goed te positioneren. Het LightSpeed programma heeft ons geholpen in het beter segmenteren van deze markt, met een duidelijke focus in de communicatie. Daardoor hebben wij nu hele grote stappen kunnen maken en een geweldige propositie geformuleerd voor bijvoorbeeld de accountants. Deze markt gaat van ons horen!”.

Volgens Esther van Doesburg, Chief innovation manager bij Sdu, is LightSpeed "een beslissende mijlpaal geweest in onze open innovatie roadmap. Het levert een concrete bijdrage aan het stimuleren van innovatie binnen Europa". Esther voegt daaraan toe: "Dit op maat gemaakte programma heeft hen in staat gesteld nieuwe stappen te zetten", en zij en haar Europese collega's hebben de wens voor een tweede editie van het programma al aangekondigd.

In totaal hebben 58 startups deelgenomen aan deze eerste editie van LightSpeed, voor de organisatoren een bewijs van de ondernemersgeest en de verandering die de juridische en fiscale professionals in heel Europa doormaken.

Sdu

Sdu is de innovatiepartner voor juridische en fiscale professionals. Sdu ontwikkelt producten en diensten in co-creatie met haar klanten, waardoor zij kunnen innoveren en succesvol kunnen zijn. Nu, en in de toekomst. Met ruim 200 jaar ervaring en als onderdeel van het internationale netwerk Lefebvre Sarrut, heeft Sdu zeer goede kennis van ontwikkelingen en behoeften in het juridische en fiscale werkveld. 

 

===EINDE PERSBERICHT===

Vragen van de media of andere vragen? U kunt contact met ons opnemen via lightspeed@lefebvre-sarrut.eu of via de lokale vertegenwoordiger Esther van Doesburg via E.v.Doesburg@sdu.nl of +31620497149

Opmerkingen