LightSpeed: programma op maat voor startups

LightSpeed: programma op maat voor startups
21 juli 2022

‘We hebben veel geleerd van het LightSpeed-programma, met name op het gebied van sales en marketing,’ aldus Han Veldwijk – CEO van tech-startup Skopos.ai – in een interview op New Business Radio. LightSpeed is een initiatief van de Lefebvre Sarrut-groep, het Europese moederbedrijf van Sdu.

Skopos.ai werd vorig jaar bij het LightSpeed Accelerator-programma als winnende startup geselecteerd uit de Nederlandse inzendingen. Het bedrijf ging later de samenwerking aan met Sdu. In de uitzending vertelt Esther van Doesburg (foto: links), chief innovation manager bij Sdu, over het programma: “Lightspeed is een Europees programma; uit de verschillende landen kiezen we een startup om te kijken waar we ze kunnen ondersteunen om een versnelling door te maken.”

Veldwijk (foto: op scherm) legt bij New Business Radio uit wat hij nog meer heeft geleerd van LightSpeed. “Hoe benader je een markt? Daar hebben we veel van opgestoken,” stelt hij. Zijn bedrijf Skopos.ai helpt bedrijven om cyber-aanvallers een stap voor te zijn door veiligheidsrisico’s te identificeren en actie te ondernemen, en dit alles op één platform. Handig, want vanuit lokale en Europese overheden komt er steeds meer regelgeving op het gebied van veiligheid, waar bedrijven aan moeten voldoen en jaarlijks op moeten rapporteren. De interesse in cybersecurity neemt dan ook fors toe.

Lynn Legal is dit jaar de winnende Nederlandse startup. Lynn Legal biedt een op AI gebaseerde legal tech-oplossing die geheimhoudingsovereenkomsten en verwerkersovereenkomsten beoordeelt en annoteert. Je kunt contracten laten beoordelen en binnen twee minuten krijg je antwoord.

Directeur Niels Winters (foto: midden) tijdens de uitzending: “We hadden een goed gevoel bij Sdu. Zij weten hoe de markt werkt. En het is een programma op maat, ze helpen met de problemen die je hebt. We zijn direct de diepte in gegaan. Voor ons is van belang: we denken dat we het wel weten, maar die extra paar ogen zijn heel nuttig. Daar kunnen we veel van leren.”

Ook Van Doesburg ervaart de samenwerking met startups als inspirerend. “Je werkt met mensen die geloven in hun onderneming, in hun idee en dat inspireert ons ook om snel en praktisch te schakelen.”

 

Opmerkingen