Werken in een nieuwe situatie met Dylan Verheij

Loading...
Werken in een nieuwe situatie met Dylan Verheij
12 november 2020 426 keer bekeken

Starten bij een bedrijf waarbij je de meeste collega’s online ontmoet. Dat is voor veel nieuwe medewerkers een nieuwe situatie. Zo ook voor Dylan Verheij (25 jaar) die in september is gestart bij Sdu als studentmedewerker voor de Financial Law huB. ‘Maar het geeft wel veel uitdaging en vraagt om veel zelfstandigheid.’

Wie is Dylan Verheij?

Dylan komt oorspronkelijk uit de Achterhoek, is verhuisd naar Nijmegen en woont nu in Amsterdam. ‘In dat geval is thuiswerken wel prima, ik had mij toch wel vergist in het reizen, nu scheelt het dagelijks zo’n 2,5 uur.’ Maar helemaal weg uit Nijmegen is hij nog niet. Op dit moment is hij bezig met zijn afrondende fase voor de Master Financieel recht bij de Radboud Universiteit en daarbij hoort het schrijven van een scriptie. ‘Deze bijbaan voor twee dagen in de week is tot eind februari, daarna wil ik aan de slag bij een advocatenkantoor,’ aldus Dylan. De resterende drie dagen van de werkweek werkt hij hard door aan zijn scriptie over interne modellen bij banken. ‘Die afwisseling is wel fijn’.

De Financial Law huB

Bij Sdu werkt Dylan aan de Financial Law huB, een database waar alle Nederlandse en Europese wet- en regelgeving  en beleidsdocumenten van toezichthouders bijeen worden gebracht, opgedeeld per onderwerp. Dylan houdt zich voornamelijk bezig met het gedeelte over banken. ‘Wij voegen alle wetgevingsbronnen samen zodat het per onderwerp overzichtelijk is, in plaats van dat de advocaat of specialist zelf moet gaan zoeken in alle eventueel toepasselijke wetgeving’. Dylan vertelt verder: ‘Met de FLh doen wij eigenlijk al het zoekwerk en bieden we het aan bij de gebruikers.’ ‘Maar ik doe het niet alleen, ik concentreer mij nu op het gedeelte over banken samen met Melissa (Charitos, vakredacteur Legal) en Anthon (Verweij, Productmanager Legal). Vervolgens worden er ook externe advocaten bij betrokken die als kernredactie meekijken en feedback geven. ’Maar alles laten controleren is helaas onmogelijk zegt Dylan: ‘dat geeft je wel een enorme verantwoordelijkheid en dat is heel gaaf.’

Zelf aan de slag met de Financial Law huB?

‘Ik zie dat het een super handig product is. Het is best wel een zoekwerk om voor een bepaald onderwerp alle bronnen te vinden.’ Maar niet alleen voor het ‘echte werk’ is het handig, vertelt Dylan: ‘Voor mijn scriptie maak ik ook gebruik van de huB. Het geeft een goed beeld van de situatie -  zeker voor onderwerpen waar je (nog) te weinig van weet. Ik hoop dat advocatenkantoren en financiële ondernemingen hier ook mee gaan werken. Het product is natuurlijk constant in ontwikkeling. Dat het nu al toegevoegde waarde heeft, spreekt voor zich’.

Werken in een nieuwe situatie

Werken bij Sdu is net als bij andere bedrijven in het begin wel onwennig. ‘Gelukkig kon ik de eerste drie weken nog wel naar kantoor om anderen fysiek te ontmoeten, maar het werk leent zich er ook prima voor om het alleen te doen.’ Dylan licht toe: ‘Het is heel inhoudelijk en dat is waardevol, daarnaast werk je in een klein team waar je intensief contact mee hebt’. Een uitdaging van thuiswerken is er (nog) niet voor hem: ‘In het begin voelde ik wel dat de drempel wat hoger lag om contact te zoeken, maar echte struikelblokken zijn er niet.‘8:30 uur wakker worden en 9:00 uur beginnen is wel lekker’ vertelt Dylan met een glimlach.

Thuiswerkplek van Dylan
De thuiswerkplek van Dylan. 

Dylan in de toekomst

Dylan ziet zichzelf in de toekomst werkend als advocaat, gespecialiseerd in financieel recht: ‘Het is wel echt een niche dat voornamelijk wordt aangeboden bij grotere kantoren’. Maar daar zijn ook weer voordelen aan verbonden: ‘Binnen grotere bedrijven krijg je wellicht meer opleidingsmogelijkheden en kansen om door te groeien’.

Benieuwd naar Dylan Verheij en zijn vervolgstappen? Volg hem op LinkedIn.

Meer informatie over de Financial Law huB.

Meewerken aan de huB?

Voor de Financial Law huB zijn we bij Sdu altijd op zoek naar Masterstudenten financieel recht die het leuk vinden om als werkstudent mee te werken aan het ontsluiten van wet- en regelgeving voor de financieel recht praktijk. Niet alleen ondersteun je hiermee je toekomstige collega’s in de praktijk, maar ook krijg je uitstekend grip op relevante wet- en regelgeving.

Heb je interesse, neem dan contact op met Anthon Verweij via A.Verweij@sdu.nl.