Om bedrijven te ondersteunen bij de aanpak van toekomstige ESG/CSR-verplichtingen, lanceert Lefebvre Sarrut digitale hubs in 7 landen

Om bedrijven te ondersteunen bij de aanpak van toekomstige ESG/CSR-verplichtingen, lanceert Lefebvre Sarrut digitale hubs in 7 landen
18 juli 2023

De Lefebvre Sarrut groep, Europees leider op het gebied van juridische en fiscale kennis, realiseert 6 digitale hubs in 7 landen in heel Europa door inhoud aan te bieden die lokaal is samengesteld om beter in te kunnen spelen op behoefte en inzichten van lokale markten.

Verantwoord ondernemen, rekening houden met de impact op de planeet, werknemers en de gemeenschap, stabiele en betrouwbare bestuursprocessen structureren. In een notendop is dit wat duizenden Europese bedrijven en professionals wordt gevraagd om aan te voldoen met de nieuwe ESG-normen van de Europese Unie, die vanaf 2024, uitgegeven in de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD).

Het regelgevingsscenario is breed en impliceert een correcte volledige uitvoering van allerlei nieuwe activiteiten waarbij verschillende interne afdelingen en vaak externe ondersteuning van consultants betrokken zijn, terwijl bedrijven nog niet klaar lijken om deze overgang naar een duurzame bedrijfsaanpak effectief het hoofd te bieden, zoals een recent Europees onderzoek heeft uitgevoerd. Dit is de reden waarom Lefebvre Sarrut, Europees leider op het gebied van juridische en fiscale kennis, het op zich nam om bedrijven en consultants online hubs te bieden met primaire bronnen, trainingsmateriaal, updates en focus op alle ESG-gerelateerde kernonderwerpen om hen te helpen begrijpen en zijn compliant met nieuwe regels voor extra financiële verslaggeving.

 

Onze ESG-hubs in Europa:

De ESG Hubs bieden redactionele publicaties en one-stop-digitale oplossingen, waaronder begeleiding en rapportagetools om de verschillende fasen van extra financiële rapportage te vereenvoudigen en te optimaliseren. Een Europese aanpak voor een regelgevingskader op Europese schaal waar op korte termijn zo'n 50.000 bedrijven bij betrokken zullen zijn.

• Centrale hub Lefebvre Sarrut: https://www.lefebvre-sarrut.eu/esgsuite/

• Lefebvre Dalloz Frankrijk: https://esg.lefebvre-dalloz.fr/

• Lefebvre Spanje: https://lefebvre.es/esg/

• Larcier Intersentia België/Luxemburg: https://esg-fr.larcier-intersentia.com/

• Sdu Nederland: https://www.sdu.nl/over-sdu/producten-diensten/jes

• Giuffre Francis Lefebvre Italië: https://esg.giuffrefrancislefebvre.it/#/

 

De tijdlijn van CSRD: mijlpalen in de regelgeving en geleidelijke toepassing op Europese bedrijven

 

Camille SZTEJNHORN, Impact Director geeft het volgende aan: “De centrale ESG-hub van Lefebvre Sarrut, samen met de lokale hubs die in elk land zijn ontwikkeld, zijn een tastbaar antwoord op de behoefte aan kennis en begeleiding bij onze klanten, maar ook een bewijs van onze missie om kennis mogelijk te maken voor een eerlijkere efficiënte en duurzame samenleving. Door onze klanten te helpen bij deze reis naar duurzaamheid, bevorderen we ook de fundamenten van een meer ethische en fatsoenlijke benadering van zakendoen. En laten we niet vergeten dat naleving van dit nieuwe regelgevingskader kansen biedt voor bedrijfsgroei voor bedrijven die bereid zijn open te blijven staan voor deze uitdaging.”

Over Lefebvre Sarrut

Lefebvre Sarrut is de Europese leider op het gebied van juridische, fiscale en regelgevende kennis. Met kantoren in Frankrijk (Lefebvre Dalloz), Duitsland (Juris/Stollfuß), Italië (Giuffrè Francis Lefebvre), Nederland (Sdu), Spanje (Lefebvre) en België, Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk (Larcier-Intersentia), biedt de groep, publicaties, softwareoplossingen en trainingen voor een breed scala van organisaties in de private en publieke sector en voor gereglementeerde beroepen (notarissen, registeraccountants, advocaten, enz.). Lefebvre Sarrut genereerde in 2021 een omzet van € 535 miljoen en heeft 2.500 mensen in dienst. De missie van de groep is om kennis beschikbaar te stellen voor een eerlijkere, efficiëntere en duurzame samenleving. www.lefebvre-sarrut.eu

 

 

Meer lezen over ESG?

Bekijk hier de andere blogs over  CSRD / ESG

 

 

Opmerkingen