Scheidingsbegeleiding moet gericht zijn op het minimaliseren van psychisch lijden

Scheidingsbegeleiding moet gericht zijn op het minimaliseren van psychisch lijden
1 juli 2019

De uitreiking van het boek Terugdringen van psychisch lijden van ouders en kinderen bij scheiding, auteur: Bela de Vries, aan onder meer André Rouvoet, ambassadeur van het programma ‘Scheiden zonder Schade’, Alexander Leuftink, voorzitter van de vFAS en Michelle Troost, vertegenwoordiger van het NIP, vond op 25 juni j.l. plaats in de Glazen Zaal in Den Haag. Een geslaagde bijeenkomst die dankzij de goede opkomst het beoogde doel om een brug te slaan tussen recht en psychologie weer een stap dichterbij heeft gebracht.

Parafraserend zei Rouvoet hierover: ‘Een echtscheiding is meer dan alleen de ontbinding van een huwelijk… tal van psychosociale processen leiden in veel gevallen tot een totale verbouwing van het leven van allen die erdoor geraakt worden…’ Hoe eerder de begeleiding wordt gestart, hoe kleiner de kans op een ontsporing tot een blokkadescheiding (voorheen vechtscheiding).

De gemeenschappelijke basis die in dit boek wordt gedefinieerd, maakt samenwerking tussen professionals effectiever en efficiënter. Het boek is een must voor scheidingsjuristen, psychologen, huisartsen, kinderartsen, jeugdbeschermers en anderen die vakmatig met deze problematiek van doen hebben.

Meer informatie of bestellen? Bekijk in de webshop.