Sdu-toppers in Parijs voor InnovAction - Joris Hulshof

Sdu-toppers in Parijs voor InnovAction - Joris Hulshof
14 juni 2024

Eind april waren onze Sdu-toppers Sarah, Joris en Palupi in Parijs voor InnovAction*. Tijdens de kick-off van dit innovatieproject voor medewerkers werd de basis gelegd voor de komende maanden. Hoe hebben onze collega's deze dagen ervaren? En hoe ziet de komende periode eruit? Vorige week kon je het verhaal van Sarah lezen. Deze week is het de beurt aan Joris Hulshof, softwareconsultant bij Sdu. 

Joris x Novarisk

Joris is aangesloten bij het project Novarisk. Dit was een hele bewuste keuze. Ik krijg af en toe signalen terug uit de markt. En bij Novarisk dacht ik, dit is een oplossing met potentie, vertelt Joris. Novarisk is een oplossing ontworpen om accountants te helpen bij het identificeren en beperken van alle juridische risico's in de documentatie van hun klanten. ‘Dit kan enorm helpen en ontzettend veel tijd besparen!’ Het team van Novarisk bestaat naast Joris uit Spanjaarden, Duitsers en Fransen, alle met een andere achtergrond. “Het is een leuke mix van verschillende mensen! 

Rennen, vliegen, springen

Zondagmiddag vertrokken onze collega's naar de Franse hoofdstad. Daar aangekomen begon het programma al vrij snel, met een etentje. Het echte werk begon op maandagochtend. We waren echt van 's ochtends tot 's avonds bezig', vertelt Joris over zowel de maandag als de dinsdag. “Ik moet zeggen, het was erg leuk. En erg druk!” De eerste dag werden vooral de grote lijnen behandeld. In het begin waren we echt nog zoekende en aan het einde van de tweede dag lag er al echt wat. Om dat proces zo te zien, dat was heel bijzonder! 

Verder uitwerken

Eenmaal terug uit Parijs moesten ze hard aan de bak. En daar zijn Joris en het team van Novarisk momenteel volop mee bezig. ‘Op dinsdagmiddag hebben we met z'n allen een werksessie. We gaan dan dus steeds dieper het project in.’ Om daarbij te helpen worden er ook verschillende online masterclasses gegeven. ‘Dat is op maandag dus we kunnen de informatie dan de volgende dag gelijk gebruiken bij het uitwerken’, legt Joris uit. Inmiddels is het al bijna tijd voor de eerste jury-selectie. Dan hoort Joris of Novarisk door is naar de volgende ronde en aan de slag mag met het maken van een prototype. Duimen maar! 

*Over InnovAction 

InnovAction is een intern innovatieproject georganiseerd vanuit ons moederbedrijf Lefebvre Sarrut. Met InnovAction worden potentiële nieuwe projecten tot leven gebracht en nieuwe markten ontdekt. Daarnaast biedt het een unieke kans voor medewerkers om zich te ontwikkelen en een internationaal netwerk op te bouwen. 

Op 25 juni vindt de tussentijdse beoordeling plaats. Er zullen dan drie van de vier projecten worden geselecteerd die door mogen naar de finale. De winnaar van InnovAction seizoen 3 wordt in november bekend gemaakt.