Sdu-toppers in Parijs voor InnovAction - Sarah Engels

Sdu-toppers in Parijs voor InnovAction - Sarah Engels
7 juni 2024

Eind april waren onze Sdu-toppers Sarah, Joris en Palupi in Parijs voor InnovAction*. Tijdens de kick-off van dit innovatieproject voor medewerkers werd de basis gelegd voor de komende maanden. Hoe hebben onze collega's deze dagen ervaren? En hoe ziet de komende periode eruit? Sarah Engels, productmanager bij Sdu, vertelt er meer over.  

Sarah x InDYSpensable 

Er wordt tijdens InnovAction door verschillende teams aan vier projecten gewerkt. Sarah en haar team werken samen aan het project InDYSpensable. "We zijn bezig met de ontwikkeling van een tool die teksten op websites toegankelijk maakt voor mensen met dyslexie’, vertelt Sarah. Uiteindelijk is het de bedoeling dat dit niet alleen voor de producten van Sdu kan worden ingezet, maar heel Lefebvre Sarrut breed. Ze benadrukt waarom dat belangrijk is. ‘Het zorgt voor meer autonomie en voor gelijke kansen. Zoals jij en ik die hebben!’ 

Drukke dagen  

Hectisch, leerzaam en leuk. Dat vat de kick-off in Parijs goed samen. ‘Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat, het was heel intens. En leuk’, vertelt Sarah. ‘We hebben heel veel bereikt!’ Die volle en drukke dagen hebben een goede fundering gelegd. “We hebben in korte tijd zoveel voor elkaar gekregen, dat had ik niet verwacht.” 

Het was ook de eerste keer dat ze officieel kennis kon maken met haar team en dat was heel waardevol. ‘We hadden voor de kick-off in Parijs een online on-boarding. Dat vond ik wel een uitdaging: wie is wie binnen het team, welke functie heef iedereen en wat is precies het productidee? Dan is elkaar in het echt zien en spreken een hele fijne aanvulling.’ In het team worden Spanje, Frankrijk, België, Italië en met Sarah natuurlijk Nederland vertegenwoordigd. ‘Het is heel erg leuk om samen te werken met mensen uit andere landen, want die brengen weer nieuwe inzichten mee.’ 

Aan de bak 

Sinds de kick-off is er hard gewerkt aan de doorontwikkeling van de projecten. ‘Elke maandagmiddag werken we met z'n allen samen’, legt Sarah uit. ‘En in de ochtenden hebben we een masterclass.’ Met de kennis uit die masterclass kunnen ze vervolgens aan de slag. ‘In Parijs hebben we alles al aangeraakt binnen het proces en nu gaan we de diepte in’ aldus Sarah. ‘We zijn echt bezig met het verder ontwikkelen en het is heel leuk en interessant om daarmee aan de slag te gaan!’ En dat is hard werken, eind juni beslist een jury welke drie projecten verder mogen.  

*Over InnovAction 

InnovAction is een intern innovatieproject georganiseerd vanuit ons moederbedrijf Lefebvre Sarrut. Met InnovAction worden potentiële nieuwe projecten tot leven gebracht en nieuwe markten ontdekt. Daarnaast biedt het een unieke kans voor medewerkers om zich te ontwikkelen en een internationaal netwerk op te bouwen. 

Op 25 juni vindt de tussentijdse beoordeling plaats. Er zullen dan drie van de vier projecten worden geselecteerd die door mogen naar de finale. De winnaar van InnovAction seizoen 3 wordt in november bekend gemaakt.