De Weekendschool en Sdu

De Weekendschool en Sdu
24 mei 2023

De afgelopen 3 jaar heeft Survesh samen met zijn klasgenoten iedere zondag extra les gevolgd op de IMC Weekendschool in Den Haag. Ervaringen die de horizon van de leerlingen verbreden, is het doel. Vrijwel elke zondag lukt dat door bevlogen gastdocenten en inspirerende excursies die worden gegeven. Sdu is trotse sponsor van de Haagse vestiging. Het is een voorrecht deze kinderen te mogen begeleiden en te zien groeien in die 3 jaar.  

Op de Weekendschool krijgen de kids verschillende vaardigheden en competenties aangeleerd over vakgebieden als sterrenkunde, architectuur, bouwkunde, politiek, journalistiek, etc. Het eindproject voor de leerlingen is het maken van een eigen magazine waarin de leerlingen hun "held" interviewen en dit tot content verwerken. De afgelopen periode hebben wij vanuit Sdu lessen gegeven over onder andere het afnemen van interviews. Leveranciers van Sdu maken het tijdschrift vervolgens op en verzorgen het printen.  

Afgelopen zondag zwaaide lichting 16 van IMC Weekendschool Den Haag af met een vrolijke diploma-uitreiking, waarbij ze uiteraard ook een exemplaar van hun eigen magazine meekregen. Voordat ze hun afstudeerhoed de lucht in konden gooien, werden de leerlingen één-voor-één naar voren gehaald voor een speech van hun leraren en kregen ze een handtekening op hun diploma van de Haagse wethouder en locoburgemeester Robert van Asten. 

Opmerkingen