Terug op het oude nest: Het bijzondere verhaal van Marcella Bakker en Bart Boreel

Terug op het oude nest: Het bijzondere verhaal van Marcella Bakker en Bart Boreel
2 november 2023

Bart Boreel en Marcella Bakker zijn recentelijk weer teruggekeerd naar Sdu, het bedrijf waar ze eerder ook al werkzaam waren. In dit interview ontdekken we wat hen terugbracht naar hun "oude" nest en hoe ze de kracht van ontwikkeling ervaren. 

Marcella: "Ik ben destijds vertrokken omdat ik op de binnendienst zat en graag wilde doorgroeien naar de buitendienst. Helaas was er op dat moment geen ruimte voor die stap. Bij het bedrijf waar ik vervolgens ging werken, voelde ik me helemaal niet op mijn plek. Precies op het moment dat ik dacht: ik moet eens om me heen gaan kijken, belde Nicolette Cikot met het aanbod om terug te komen in de buitendienst. Bovendien was het ook nog bij Legal, wat ik graag wilde. Ik heb geen moment getwijfeld en ben direct teruggekomen."

Bart: "Mijn verhaal lijkt sterk op dat van Marcella. Ik werkte 3,5 jaar als accountmanager binnendienst bij Sdu. Ik had leuke collega's en Nicolette was een geweldige manager. Veel dingen waren dus positief, maar na verloop van tijd miste ik uitdaging. Ondanks de verwachting dat dit tijdelijk zou zijn en ik uiteindelijk naar de buitendienst kon overstappen, nam mijn motivatie af. Ik ging op zoek naar een soortgelijke functie buiten Sdu. Die vond ik al snel, maar in die grote organisatie met verschillende vestigingen kwam ik zelden collega's tegen. Hierdoor voelde ik me niet echt onderdeel van het team of de organisatie. Ondertussen hoorde ik dat Marcella weer terug zou gaan naar Sdu en ik vertelde haar dat ik me ook niet op mijn plek voelde. Niet lang daarna belde Nicolette me met de mededeling dat er een plek voor me was in het buitendienstteam van Sdu. Precies wat ik zocht."

Wat maakt Sdu anders dan andere organisaties waar jullie hebben gewerkt?

Bart: "Bij Sdu maak je echt deel uit van een team en kun je sparren met collega's. We werken regelmatig op kantoor, waardoor we elkaar persoonlijk ontmoeten. Ik vind dit erg belangrijk, omdat het een gevoel van samenwerking creëert."

Marcella: "Sdu is een stabiele werkgever. Er wordt professioneel gewerkt en er is ruimte voor persoonlijk contact. Door de open en eerlijke cultuur voel je ondanks de targets veel rust en weinig stress."

Zowel Marcella als Bart vinden dat je bij Sdu veel vrijheid krijgt en dat iedereen elkaar steunt. Het is een hecht team. Als je veel geeft, krijg je ook veel terug, zo stellen ze. Ze zijn ook erg blij dat Nicolette weer hun manager is. Ze beschrijven haar als een geweldige leidinggevende die precies weet hoe ze met ieder individu moet omgaan.

Maar het zal vast niet allemaal rozengeur en maneschijn zijn, toch?

Bart: "Ik werkte eerst op de binnendienst van Legal en nu ben ik actief in de buitendienst voor fiscale opleidingen. Dus ik ben bezig met een nieuw segment, nieuwe producten en een terminologie die ik nog moet leren. Maar dat gaat me zeker lukken. Ook zijn er klantrelaties die een tijd niet zijn opgevolgd wegens capaciteitsgebrek, dus daar moet ik nu eerst in investeren voordat ik kan oogsten."

Marcella herkent het gegeven dat er kansen zijn blijven liggen die nu benut kunnen worden. De ontwikkelingen binnen Rechtsorde gaan snel en dat biedt mooie kansen. Voor haar is Evidend een nieuw product, en ze merkt dat de markt verandert en steeds meer de waarde zien van dit product.

Waarom vinden jullie dat mensen bij Sdu moeten komen werken?

Marcella: Sdu is een hele fijne werkgever waar je jezelf kan zijn en waar je je kan ontwikkelen. Soms denken buitenstaanders dat het een saaie organisatie is, maar de dynamiek die in de producten en de organisatie zit is echt heel fijn.

Bart: bij Sdu moet je zijn voor een gezellige sfeer en goede collegiale samenwerking. Het is stabiele organisatie en een goede werkgever. Als je goed werk levert krijg je echt de waardering terug die daarbij hoort.

 

Ook werken bij Sdu?

We hebben op dit moment een aantal gave vacatures:

Inside Sales accountmanager

Accountmanager binnendienst Toxic

Consultant

Of bekijk alle vacatures

 

Opmerkingen