Een terug- én vooruitblik met Danny Hoekzema

Loading...
Een terug- én vooruitblik met Danny Hoekzema
18 november 2020 416 keer bekeken

Iets meer dan een maand geleden werd Danny Hoekzema (27 jaar) – advocaat bij De Roos Advocaten – uitgeroepen tot Young Talent tijdens de Gouden Zandlopers 2020 in Amsterdam. Deze ‘juridische Oscars’ worden jaarlijks uitgereikt door Sdu aan juristen die hoge ogen gooien met hun dienstverlening in Nederland.

Young Talent Award

Hoekzema’s route naar de prijs startte met de ontvangst van een ‘verdachte’ uitnodiging: of hij nogmaals zijn nominatie wilde toelichten voor de jury. Het gewiekste jonge talent van 2020 liet zich echter niet om de tuin leiden en vermoedde stiekem al dat hij in plaats daarvan tot winnaar zou worden uitgeroepen. Opmerkelijke bravoure voor iemand die pas twee jaar geleden de overstap maakte naar de advocatuur. Ondanks dat de verrassing er dus een beetje vanaf was, was de vreugde bij Hoekzema er niet minder om. Hij vertelt: ”Het is natuurlijk heel leuks om zo’n prijs te winnen. Ik zie het zelf als een teameffort, maar mijn teamleden vinden het een persoonlijke prijs – iets waar ik trots op mag zijn…”. En de reacties die Hoekzema tot dusver ontving na zijn award lijken dat laatste te beamen. Ze waren aan hem gericht, maar daarnaast vooral ook talrijk. “Het heeft mij vooral verbaasd hoeveel reacties ik kreeg, zeker wel een paar honderd,” zegt Hoekzema. “Ook personen vanuit de beroepsopleiding, cliënten en notarissen waar we mee samenwerken.“ Als klap op de vuurpijl is Hoekzema ook benaderd door Elsevier naar aanleiding van de prijs.

In de categorie Young Talent waren naast Hoekzema nog twee andere genomineerden: Lars in ’t Veld (Stibbe) en Ali El Hri (Allen & Overy). Ook zij vielen op vanwege hun ondernemerszin. Zo is In ’t Veld onder meer docent en promovendus en heeft El Hri een buddyprogramma opgezet voor rechtenstudenten die als eerste in hun directe omgeving studeren aan een universiteit. ”Ik ken ze niet persoonlijk, dat is in deze tijd ook wat lastiger, maar het is altijd leuk om te kijken wat anderen doen,” reflecteert Hoekzema terug op de andere genomineerden, net als hem vol van ambities.  

Desnoods als stagiair

Want ambitieus is Hoekzema zeker. Net zoals dat hij een tikkeltje brutaal is. Wat hem overigens tot dusver geen windeieren heeft gelegd. Hij verduidelijkt: “In eerste instantie werd ik bij De Roos Advocaten afgewezen; niet genoeg ervaring werd er gezegd. Maar na een uur belde ik terug omdat ik echt de stap wilde maken. Desnoods als stagiair’. Het Amsterdamse advocatenkantoor durfde dat gelukkig wel aan. ‘’Ze boden mij gelukkig wel een stageplek aan’’, vertelt Hoekzema. ‘Daarna kreeg ik de gelegenheid om te beginnen aan de beroepsopleiding tot advocaat.”

De volgende stappen

Ook op andere vlakken toonde de Young Talent branie in zijn prille advocatuurlijke carrière. Zo  toonde Hoekzema als snel zijn toegevoegde waarde voor De Roos. ’Na twee maanden had ik zoiets van, leuk dat we allemaal zo ondernemend zijn – maar ik heb een plan gemaakt. Ik wil een mobility praktijk. Daar weet ik heel veel van, dat past bij het kantoor en dat doen we nog niet voldoende. Ik was nog niet eens beëdigd als advocaat en was daar toch al heel veel mee bezig.’

Hoekzema heeft naast veel ondernomen in het verleden ook al een duidelijk plan voor de toekomst klaarliggen:  “We zijn natuurlijk continue bezig met het uitbouwen van de mobility praktijk.” Op persoonlijk gebied wilt Hoekzema ook graag zijn beroepsopleiding afmaken. Of deze goals haalbaar zijn binnen twee jaar, weet hij niet, maar zijn uiteindelijke doel staat ook al vast: ‘Voor klanten die gebruikmaken van onze mobility praktijk wil ik bijvoorbeeld wel de bel ringen voor een beursgang, dat lijkt mij wel gaaf!’.

Wilt u meer weten over Danny Hoekzema? Klik dan hier!