‘Van spreadsheets tot AI: een onderzoek naar digitale innovatie in de accountancy- en adviessector’

‘Van spreadsheets tot AI: een onderzoek naar digitale innovatie in de accountancy- en adviessector’
20 april 2023

Veel accountants- en advieskantoren zijn druk bezig met digitalisering en innovatie. De sector staat nooit stil dankzij de constante veranderingen in wet- en regelgeving. Zo wordt er voortdurend gezocht naar manieren om slimmer up-to-date te blijven en de nieuwste wet- en regelgeving toe te passen in de dagelijkse praktijk.

Risico’s in kaart brengen, efficiënt werken en (blijven) voldoen aan compliance-eisen staan voortdurend op de agenda. Het is duidelijk dat kantoren niet zonder technologie kunnen blijven bestaan. Technologie ondersteunt, faciliteert, inspireert en is simpelweg onmisbaar geworden in de fiscale branche.

​Maar hoe is het gesteld met de digitale innovatie?

Sdu en het Register Belastingadviseurs hebben de handen ineengeslagen om een benchmarkonderzoek uit te voeren binnen de hele sector. Het onderzoek maakt gebruik van Deloitte’s ‘Digital Maturity Model’, dat vijf verschillende aspecten van een organisatie bekijkt om te bepalen hoe ver ontwikkeld ze zijn op digitaal gebied. Zo krijgen we een volledig beeld van de digitale vaardigheden van accountants- en advieskantoren in het algemeen.

 Ontdek de positie van jouw organisatie op de digitale innovatieladder  

Deelnemers ontvangen na afloop het eindrapport waarmee je als organisatie inzicht krijgt in de status van digitalisatie binnen de eigen organisatie ten opzichte van andere organisaties. Onder de deelnemers worden ook twee ReMarkable tablets verloot (ter waarde van € 649,-). Dit is een digitaal notitieblok die geschreven aantekeningen direct omzet in leesbare tekst. Ook te gebruiken als E-reader.

Klik op deze link om mee te doen aan het onderzoek. 

 

 

Meer lezen over AI?

Bekijk hier de andere blogs over AI

 

 

Opmerkingen