Brandverloop: technisch bekeken, tactisch toegepast editie 2018

Ing. Karel Lambert, Siemco Baaij

Elke bevelvoerder zou “de brand moeten kunnen lezen”. Daar is kennis voor nodig. Deze haalt u uit het Handboek Brandverloop.

  • Boek
  • 248 pagina's
  • Bestelcode 9789012402675
Omschrijving
Elke bevelvoerder zou “de brand moeten kunnen lezen”. Daar is onder meer de volgende kennis voor nodig:
  • Kennis van wat een brand eigenlijk is (brandfysica).
  • Kennis van hoe een brand zich normaal gedraagt en hoe, wanneer en waarom een brand zich niet normaal gedraagt en zich ontwikkelt tot een levensbedreigend fenomeen (brandgedrag).
  • En kennis van hoe een brand het best bestreden kan worden (straalpijptechnieken).
  • Maar ook kennis van hoe je herkent in welke fase een brand zich bevindt (het G-RSTV model).

Brandverloop: technisch bekeken, tactisch toegepast
behandelt de bovenstaande onderwerpen uitvoerig en is dan ook onmisbaar voor de bevelvoerder die “een brand moet kunnen lezen”. In het boek Brandverloop: technisch bekeken, tactisch toegepast behandelt Karel Lambert, brandweerinstructeur in België, in de eerste drie hoofdstukken alle aspecten van brandverloop, brandfysica en brandbestrijding die elke bevelvoerder als geestelijke bagage moet hebben om er een doelgerichte, doelmatige en veilige inzetstrategie bij binnenbrand op te kunnen baseren. Siemco Baaij, bevelvoerder in Utrecht, behandelt in het vierde en laatste deel van het boek Brandverloop: technisch bekeken, tactisch toegepast het belangrijke G-RSTV model. Het G-RSTV model is het internationale model (2001, aangepast 2008) aan de hand waarvan, op basis van signalen uit een brand, uitspraken kunnen worden gedaan over het stadium waarin de brandontwikkeling zich bevindt. Tevens kunnen aan de hand van het G-RSTV model voorspellende uitspraken worden gedaan over de mogelijke verdere ontwikkeling van die brand. Het boek Brandverloop: technisch bekeken, tactisch toegepast is dus essentieel voor het kunnen vaststellen in welk stadium een brandontwikkeling zich bevindt en voor het kunnen voorspellen hoe een brand zich mogelijkerwijs verder ontwikkelt.

Het boek Brandverloop: technisch bekeken, tactisch toegepast is ook in het Frans ( Progression du Feu) en in het Engels ( Fire dynamics) verkrijgbaar.

Het Handboek Brandverloop: technisch bekeken, tactisch toegepast maakt deel uit van de serie Handboeken voor de hulpdiensten. Deze serie biedt inzicht in alle aspecten die van belang zijn voor de brandweer in Nederland. Deze aspecten zijn thematisch ingedeeld, waarbij de thema’s overeenkomen met de bekende schakels in de veiligheidsketen.

Product details
Bestelcode 9789012402675
Productsoort Boek
Aantal pagina's 248
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 10-10-2018
NUR code 600
Auteur(s) Ing. Karel Lambert Siemco Baaij
Editie 2018

Uw bestelling

Brandverloop: technisch bekeken, tactisch toegepast editie 2018
excl. btw € 48,15 incl. btw € 52,48
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht