Professionals, die zich bezig houden met de advisering en begeleiding van mensen die scheiden, ondervinden dat een echtscheiding, los van alle emoties, ruzies, belangenafwegingen en andere zorgen, ook een groot aantal kwesties en complicaties kent op financieel, juridisch en fiscaal terrein. Een terrein dat ook nogal eens wijzigt. Onderzoek naar de mogelijke hand- en studieboeken op deze terreinen medio 2016 leidde tot de conclusie dat vrijwel alle bestaande handboeken gedateerd waren. Deze conclusie bracht ons op het idee een compendium samen te stellen, waarin alle aspecten van echtscheiding bij elkaar terug te vinden zijn en dat zowel voor opleidingsdoeleinden als voor de dagelijkse praktijk goed hanteerbaar is. Het Compendium Echtscheiding dat nu voor u ligt, is het resultaat van veel overleg en schrijfwerk. De redactie is alle auteurs en de bureauredactie dan ook zeer dankbaar voor het vele werk dat de afgelopen maanden is verricht.

  • Boek
  • 556 pagina's
  • Bestelcode 9789012402064
Omschrijving
Het Compendium Echtscheiding begint met een hoofdstuk over de psychologie van de echtscheiding. In de navolgende hoofdstukken wordt ingegaan op internationale en procedurele aspecten, terwijl ook de positie van minderjarige kinderen vanzelfsprekend niet ontbreekt. Vervolgens wordt aandacht geschonken aan de onderhoudsverplichtingen en aan de vele valkuilen van het huwelijksvermogensrecht. Echtscheiding leidt ook tot complicaties op fiscaal terrein, zoals de eigen woning, ondernemingsvermogen, levensverzekeringen en pensioenen. Aan al deze aspecten wordt diepgaand aandacht besteed. Ook de specifieke aspecten van overlijden tijdens een echtscheidingsprocedure en het scheidingstestament komen aan de orde.
Product details
Bestelcode 9789012402064
Productsoort Boek
Aantal pagina's 556
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel 1e druk
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 30-04-2018
NUR code 820
Redactie Mr. C.B. Baard Prof. mr. L.M. Coenraad Mr. dr. G.M.C.M. Staats Prof. mr. A. H. N. Stollenwerck
Hoofdredactie Mr. A.R. Autar Mr. C.B. Baard
Auteur(s) Mr. A.V.T. de Bie Mr. K.A. Boshouwers Mr. dr. B. Breederveld Mr. dr. E. Ebben Mr. P.J.T. van Gompel L.C. van Hulten MSc Mr. J.C. Jongekrijg Mr. dr. J.G. Knot Mr. E.E. Kraan Mr. W.H.A. Leonhard-Strien
Editie 2018

Uw bestelling

Compendium Echtscheiding
excl. btw € 71,82 incl. btw € 78,28
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht