Compendium Estate Planning 2018 bevat een breed scala aan onderwerpen op het gebied van de estate planning. Het boek volgt goeddeels de praktijk van het leven: samenwonen - huwen - schenken - erven. Zowel de civielrechtelijke als de fiscaalrechtelijke kant komt aan bod. Het Compendium Estate Planning 2018 richt zich in de eerste plaats op het onderwijs, maar is ook uitstekend bruikbaar voor de ervaren estate planner.

  • Boek
  • 720 pagina's
  • Bestelcode 9789012401432
Omschrijving
Om de lezer een goed inzicht in de weerbarstige estate planningsmaterie te verschaffen heeft Compendium Estate Planning 2018 ervoor gekozen de verschillende onderwerpen in algemene zin toe te lichten, waarna in meer of mindere mate verdieping volgt.

In afzonderlijke hoofdstukken wordt behandeld: een algemene inleiding op de op 1 januari 2010 sterk ge­wijzigde successiewet, de ongehuwde samenwoners, de hoofdlijnen van het huwelijksvermogensrecht, de schenking en de ANBI-regeling. Het erfrecht in brede zin beslaat vier hoofdstukken (algemeen, wettelijke verdeling en alternatieven voor de wettelijke verde­ling, overige testamentvormen en fiscale aspecten van de boedelafwikkeling). Tot slot beschrijft het Compendium Estate Planning 2018 nog een zestal bijzondere onderwerpen: schenken en ver­erven van ondernemingsvermogen, de bedrijfopvolgingsregeling, levensverzekeringen, internationale aspecten en het levenstestament.
Product details
Bestelcode 9789012401432
Productsoort Boek
Aantal pagina's 720
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel 6e druk
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 29-12-2017
NUR code 826
Redactie Mr. C.B. Baard Mr. A. R. Autar Prof. mr. dr. W. Burgerhart Prof. dr. F. Sonneveldt
Auteur(s) Mr. P. Blokland Mr. H.C. E. van Dijk Prof. Mr. A.H.N. Stollenwerck Mr. S.A.M. de Wijkerslooth Prof. mr.T.J. Mellema P. Knoppers G.G.B. Boelens Mr.dr. G.M.C.M. Staats Mr. R.L.M.C. Janssen
Editie 6e druk

Uw bestelling

Compendium Estate Planning 2018
excl. btw € 80,73 incl. btw € 88,00
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht