Het Compendium Samenwonen is bedoeld voor juridische en financiële dienstverleners die zich (mede) richten op ongehuwd samenwonende stellen. Het biedt een actueel overzicht van uiteen­lopende aspecten van het ongehuwd samenwonen. De auteurs zijn allen ervaren professionals op hun vakgebied, waardoor het compendium ook een praktische inslag kent. Omdat het boek een breed scala aan onderwerpen behandelt, is het tevens goed bruikbaar voor onderwijsdoeleinden.

  • Boek
  • 406 pagina's
  • Bestelcode 9789012401449
Omschrijving
De eerste twee hoofdstukken van het Compendium Samenwonen zijn van algemene aard. In het eerste hoofdstuk wordt aandacht besteed aan de plaats van het ongehuwd samenwonen en het samenlevingscontract in ons rechtsbestel. Ook worden de meest gangbare onderwerpen in het samenlevingscontract bespro­ken. Hoofdstuk 2 handelt over de erfrechtelijke positie van samenwoners met en zonder kinderen. Hoofdstuk 3 (Inkomstenbelasting) gaat o.a. in op het partnerbegrip, de aanwezigheid van minderjarige kinderen, de eigenwoning en de IB- en VPB-onder-neming. In hoofdstuk 4 staan de Successiewet en de overdrachtsbelasting centraal. Hoofdstuk 5 is gewijd aan de sociale verzekeringen en hoofdstuk 6 staat in het teken van het (nabestaanden) pensioen. In hoofd­stuk 7 wordt ingegaan op psychologische aspecten bij samenwoners met (kinderen uit) eerdere relaties. Het volgende hoofdstuk handelt over de wenselijk­heid van verbreding van het samenlevingscontract met onderwerpen van niet-vermogensrechtelijke aard en een andere wijze van totstandkoming van het samenlevingscontract: de preventieve mediation. In hoofdstuk 9 wordt ingegaan op de internationaal privaatrechtelijke aspecten van ongehuwd samen­wonen. In hoofdstuk 10 wordt het eindigen van de samenleving, anders dan door overlijden, besproken.
Product details
Bestelcode 9789012401449
Productsoort Boek
Aantal pagina's 406
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Editie 2018
Boeksoort W-boek
Levertermijn 5 tot 7 werkdagen – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 29-12-2017
NUR code 826
Redactie Mr. Aniel R. Autar Prof. mr. Wendy M. Schrama
Hoofdredactie Mr. A.R. Autar Mr. C.B. Baard
Auteur(s) Mr. Peter Blokland Diana Dutilh-Dumas Drs. J.A.M. Hendriks Drs. Jurgen M.J. Holtermans Mr. Theo C. Hoogwout Mr. drs. Albert Jurg Mr. dr. Jan-Ger Knot Mr. W.H.A. Leonhard-Strien Mr. Fleur Oirbans Mr. dr. Fred Schonewille
Editie 2e druk

Uw bestelling

Compendium Samenwonen 2018
excl. btw € 76,77 incl. btw € 83,68
Levertijd: 5 tot 7 werkdagen – Printing on demand
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht