Horecarecht: een introductie
Horecarecht omvat alle wet- en regelgeving waar gemeenten en horecaondernemers zich aan moeten houden. Hierbij kan aan hygiëne voorschriften worden gedacht, maar ook aan vergunningen voor terras of alcohol en late openingstijden. Ook personele vraagstukken (deeltijdwerken, horeca cao) spelen een rol.
Wet- en regelgeving in het horecarecht
Het horecabeleid is per gemeente verschillend. In het horecabeleid staan een aantal regels en procedures beschreven waar horeca ondernemers zich aan moeten houden. Daarnaast heb je de nationale wet- en regelgeving, waaronder:
- Drank- en Horecawet
- Wet op de Kansspelen
- Wet particuliere beveiligorganisaties en recherchebureaus
- Opiumwet
- APV
- Horecaverordening
- Speelautomatenverordening
- Brandveiligheidverordening
- Wet op de Ruimtelijke Ordening
- Bouwbesluit
- Woningwet
- Wet op de stads- en dorpsvernieuwing
- Leefmilieuverordening
- Wet Milieubeheer
- Wet op de openluchtrecreatie
- Tabakswet
- Warenwet
Wat biedt Sdu u op het gebied van horecarecht?
We tonen u graag een selectie van de vakinformatie op het gebied van horecarecht. Op deze pagina vindt u actuele content die we samen met experts uit de rechtspraktijk creëren.