Kamer kritisch over plan voor flexibele AOW


DeTweede Kamer heeft nog grote moeite met het plan van onafhankelijk Kamerlid Norbert Klein voor een flexibele AOW. Veel partijen plaatsten op 17 november jl. vraagtekens bij de uitvoerbaarheid en de kosten.

Klein wil met zijn wetsvoorstel 'Wet flexibilisering ingangsdatum AOW' bereiken dat mensen ervoor kunnen kiezen om eerder of later dan de AOW-leeftijd met werken te stoppen. De hoogte van de AOW hangt dan af van het moment dat de oudedagsvoorziening ingaat. Hoe langer je wacht, hoe hoger het bedrag.

Regeringspartij VVD vreest dat het plan banen kost. Wel is er waardering voor de keuzevrijheid die ouderen krijgen. Coalitiepartner PvdA, die zelf een flexibele AOW vanaf 65 jaar wil, vraagt zich af hoe werknemers het juiste advies kunnen krijgen. Oppositiepartijen D66 en CDA wijzen onder meer op het gevaar dat werkgevers werknemers kunnen gaan dwingen vervroegd met pensioen te gaan.

Bron: www.sconline.nl

Conceptverslag plenaire behandeling Tweede Kamer (eerste termijn Kamer) , 17 november 2016

Zie ook:
Nieuwsbericht 2016/439: Weinig bijval voor flexibele AOW en Nieuwsbericht 2016/116: Initiatiefwetsvoorstel flexibilisering ingangsdatum AOW

Verder lezen
Terug naar overzicht