Naar de inhoud

Lef, Leiderschap en jarig

Voorwoord

Lef en Leiderschap. Dat is wat we nodig hebben in de zorg en ook in de ambulancezorg. “Verandering is tenslotte de enige constante factor,” aldus Marlou de Kuiper, docent MANP Hogeschool Utrecht”. Marlou sprak ons toe tijdens het 10-jarig jubileum van V&VN, net als de verpleegkundige en verzorgende die ons aan de hand van story telling meenamen in een bijzonder verhaal. Het was duidelijk dat zij hun hart gevolgd hadden en patiënten in de laatste levensfase met oprechte aandacht hadden bijgestaan.

Met ruim 1000 verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten waren we bij dit jubileum aanwezig in Tivoli Vredenburg. Ik was blij verrast dat het eerste openingsfilmpje meteen twee enthousiaste collega’s in het voor ons zo bekende ‘groengele’ uniform liet zien. Beiden hadden zichtbaar zin om voor een ander het verschil te maken. Op deze feestelijke middag was ook de nodige aandacht voor alle veranderingen die plaatsvinden in de zorg en dus van invloed zijn op onze zorgverlening. Zoals zorg op afstand en technologische ondersteuning.

Ook als afdeling V&VN Ambulancezorg bestaan we bijna 10 jaar. De BVA (Beroeps Vereniging Ambulancezorg), onze voorganger, is in 2007 opgegaan in V&VN. Dus ook V&VN ambulancezorg kan binnenkort een feestje vieren. De afgelopen maanden hebben we de voetjes wel weer van de vloer gehad. De laatste ontwikkelingen lees je hier.

Toekomst ambulancezorg

Op 27 oktober hebben we een bijeenkomst georganiseerd om als ambulanceprofessionals onze visie op de toekomst te delen. Hoe zien wij de toekomst van de ambulancezorg? Wat zien we veranderen? Wat betekent dit en wat hebben we nodig…