Sign. - 39. Banken komen met informatiepunt restschulden


De gezamenlijke banken openen begin dit jaar een informatiepunt voor iedereen met vragen over restschulden en de mogelijkheden die er zijn. Consumenten moeten straks ook terecht kunnen bij het informatiepunt met specifieke vragen. Dat geeft de banken beter zicht op de eventuele knelpunten. Voorzitter Chris Buijink van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) kondigde dit op 18 november aan tijdens het jaarcongres van de Nederlandse Vereniging van Makelaars in Utrecht.
De beleving bij veel mensen is dat banken niet thuis geven als het gaat om het afsluiten van een hypotheek als sprake is van en restschuld. Aan die beleving willen de banken wat doen, zei Buijink. 'Een restschuld hoeft in veel gevallen geen belemmering te zijn om te verhuizen. Banken kunnen een restschuld meefinancieren in een nieuwe hypotheek en doen dit ook. Dat kan uiteraard alleen als het inkomen van een klant dat toelaat.'
Voor de consument is van belang beter te weten wat de mogelijkheden zijn, de randvoorwaarden en belangrijke uitgangspunten. De banken willen graag beter weten wat er speelt bij de klant, aldus Buijink.

(NVB)

Verder lezen
Terug naar overzicht