Sign. - All-in uurloon, vakantiedagen, ADV-dagen, vakantiegeld, vakbonden


Uitspraak in hoger beroep van het kort geding van de vakbonden tegen gebruik van een all-in uurloon bij Albert Heijn.
Albert Heijn hanteert voor een zogenaamde groep korte parttimers (KPTrsquoers) een all-in uurloon, waarbij is inbegrepen (i) het basis-uurloon (ii) de opgebouwde ADV-uren (iii) de opgebouwde vakantietoeslag (iv) de loonwaarde van de opgebouwde vakantiedagen en (v) het ndash pro rata ndash vaste gedeelte van de jaarlijkse winstuitkering (WUK). KPTrsquoers werken minder dan 48 uur per 4 weken en maximaal 12 uur per week.
De vakbonden stellen dat Albert Heijn in strijd met de wet en de toepasselijke caorsquos handelt door de elementen ii t/m iv onderdeel te laten uitmaken van het all-in uurloon. De vakbonden vorderden in kort geding een verbod op het gebruik van dit all-in uurloon.
De voorzieningenrechter heeft die voorlopige voorziening afgewezen, waarna hoger beroep is ingesteld.
Albert Heijn heeft gesteld dat het ADV-deel al jarenlang onderdeel uitmaakt van het uurloon van KPT'ers. Omdat de vakbonden dat niet bestreden hebben, en niet aannemelijk hebben gemaakt dat er een spoedeisend belang is op grond van andere omstandigheden, wordt de gevraagde voorziening afgewezen op grond van een gebrek aan spoedeisend belang.
Bovendien herbergen verschillende toepasselijke caorsquos juist de mogelijkheid om het ADV-deel als onderdeel van het uurloon uit te betalen.
Belangrijk twistpunt is of de loonwaarde van vakantiedagen in het all-in uurloon mag worden uitbetaald. De cao bepaalt niets anders dan dat de werknemers recht hebben op vakantie. Het hof erkent dat het vooruitbetalen…

Verder lezen
Terug naar overzicht