Naar de inhoud

Sign. - Boete SFR wegens het rekenen van hogere prijzen voor gebruik van ander netwerk (Nieuwsbericht Autorité de la Concurrence (Fr), 30 november 2015)

SFR en haar dochter SRR, twee aanbieders van mobiele telefonie, zijn door de Franse mededingingsautoriteit, de Autorité de la Concurrence beboet voor het in rekening brengen bij haar zakelijke klanten van hogere prijzen voor het gebruik van een ander netwerk dan dat van SFR.

De extra kosten die moesten worden gemaakt door de SFR voor het gebruik van verschillende netwerken, rechtvaardigden de prijsverschillen niet. In sommige gevallen was de prijs bij het gebruik van verschillende netwerken wel tien maal zo hoog als wanneer alleen het eigen netwerk werd gebruikt. In 2009 had de Franse mededingingsautoriteit aan SFR en SRR reeds een boete van € 46 miljoen opgelegd. Zij rekenden hogere tarieven voor het gebruik van een ander netwerk dan dat van SFR dan voor het gebruik van hun eigen netwerk voor particuliere klanten. Dit onderzoek was losgekoppeld van het onderzoek naar zakelijke klanten, waarvoor zij nu een boete van € 10,7 miljoen krijgen opgelegd. Bij de vaststelling van de hoogte van de boete is een verlaging van 10% toegepast, nu SFR en SRR hebben meegewerkt aan het onderzoek.