Sign. - Explosieve groei echtscheidingsvragen Juridisch Loket


Een crisis met dalende huizenprijzen en toenemende werkeloosheid vormt vaak een belemmering bij het beëindigen van een huwelijk. Ondanks de remmende werking van een recessie op echtscheidingen, groeide het aantal scheidingsvragen bij het Juridisch Loket met meer dan 35%.
Sinds januari 2012 beantwoordden de juristen van het Juridisch Loket bijna 40.000 vragen over scheiden. Ter vergelijking: tijdens dezelfde periode in 2011 behandelde het Juridisch Loket ongeveer 25.000 vragen over dit onderwerp. Jan Albert Waal, algemeen directeur van het Juridisch Loket, zegt over de explosieve stijging: 'Door het aanhouden van de crisis willen klanten blijkbaar voordat zij gaan scheiden meer duidelijkheid. Een gratis onafhankelijk advies over de mogelijkheden en de gevolgen is hiervoor een goede start.'
De meer dan 4800 vragen die klanten momenteel per maand stellen over echtscheiding aan het Juridisch Loket, gaan vooral over de verdeling van het huis, de omgangsregeling en partner- en kinderalimentatie. Of het aantal vragen bij het Juridisch Loket ook meer scheidingen impliceert, blijkt overigens nog niet uit cijfers van het CBS.

(Juridisch Loket)

Verder lezen
Terug naar overzicht