Sign. - Financiën grootste struikelblok bij scheiding


Uit onderzoek van De ScheidingsMakelaar blijkt dat voor veel mensen de financiën het grootste struikelblok is om tot echtscheiding over te gaan. De financiële situatie na de scheiding, de verkoop van het huis of de kosten voor de scheidingsprocedure vormen de grootste zorg voor de deelnemers aan het onderzoek.
Uit de resultaten blijkt dat financiële redenen bij 67% van de respondenten de stap om te scheiden bemoeilijkt. Zij vrezen bovenal er na de scheiding financieel sterk op achteruit te gaan. Op de tweede plaats staat de vrees dat het huis niet verkocht kan worden. De sterk gedaalde huizenprijzen zijn op dit moment een aanslag op de financiële positie van veel mensen. Zo lang je in je huis kunt blijven wonen, kun je betere tijden afwachten. Voor mensen die willen scheiden, is dit niet zo gemakkelijk. Zij zijn vaak gedwongen het huis met verlies te verkopen.
Op de derde en laatste plaats komen de hoge kosten voor het scheidingstraject. De kosten voor een scheidingstraject in goed overleg liggen ongeveer tussen de € 2.000 en € 3.000. Een vechtscheiding met een advocaat is vaak duurder, omdat beide partners afzonderlijk iemand moeten inhuren en de procedure jarenlang kan voortslepen. De kans dat een van de partners er financieel veel slechter uitkomt, wordt op die manier groter.
De overige 33% van de bezoekers twijfelt nog over een scheiding, omdat zij er ofwel nog niet volledig zeker van zijn, ofwel omdat zij de kinderen niet de dupe willen laten worden van de scheiding.

(De Scheidingsmakelaar)

Verder lezen
Terug naar overzicht