Sign. - Geen toestemming om met de kinderen naar Spanje te verhuizen


M en V zijn gehuwd en in 2010 gescheiden. Samen hebben ze drie kinderen. Ze zijn gezamenlijk belast met het gezag over de kinderen. In hun echtscheidingsconvenant zijn partijen een co-ouderschap overeengekomen. V wenst met de kinderen (en haar nieuwe echtgenoot) naar Spanje te verhuizen en vraagt de rechtbank daarvoor toestemming.
V stelt dat zij tijdens en na het huwelijk met M heeft gesproken over een internationale verhuizing. Zij wil de kinderen in een rustige en natuurlijke omgeving laten opgroeien. De verhuizing is in de visie van V in het belang van de kinderen. Daarnaast is de verhuizing goed voor haar gezondheid (V lijdt aan de ziekte van Lyme). Een warm klimaat vermindert haar klachten. Daarnaast heeft zij een gluten- en lactose-allergie. In Spanje is het makkelijker om het noodzakelijke dieet vol te houden, omdat zij haar eigen groente zal gaan verbouwen. V en haar nieuwe echtgenoot hebben sinds 2011 een relatie. Hij is werkzaam voor een internationaal bedrijf en is niet gebonden aan Nederland.
M stelt voorop dat hij tijdens het huwelijk grotendeels de zorg voor de kinderen had, omdat V het erg druk had met haar ondernemingen. In de periode rond de echtscheiding heeft hij gedurende ongeveer tien maanden de volledige zorg voor de kinderen gehad omdat V in een zware depressie raakte. Het contact tussen V en de kinderen is vervolgens weer stapsgewijs opgebouwd. M maakt zich ernstige zorgen hoe het met de kinderen zal gaan wanneer zij naar Spanje zullen verhuizen. Daarnaast vreest hij het contact met en de zorg voor de kinderen zal verliezen vanwege de beoogde verhuizing. Zo vindt de…

Verder lezen
Terug naar overzicht