Sign. - Verlenging arbeidsovereenkomst, mondelinge afspraak, bewijs


De werknemer is per 19 maart 2007 in dienst getreden bij de werkgever op basis van een arbeidsovereenkomst voor zes maanden. Aansluitend is die arbeidsovereenkomst verlengd met de duur van één jaar tot 18 september 2008. Op de arbeidsovereenkomst is de CAO voor Taxivervoer van toepassing verklaard.
Op 18 september 2008 heeft een medewerkster personeelszaken aangeboden de arbeidsovereenkomst te verlengen tot en met 31 december 2008. De werknemer was enkele dagen ziek en heeft daarna laten weten niet akkoord te gaan met de schriftelijke arbeidsovereenkomst.
De werkgever heeft haar daarna naar huis gestuurd.
De kantonrechter heeft in eerste aanleg aangenomen dat er een arbeidsovereenkomst was gesloten tot en met 31 december 2008 en de loonvordering over die periode toegewezen.
Omdat de werknemer het mondelinge aanbod tot verlenging heeft geaccepteerd, gaat het hof uit van een overeengekomen arbeidsovereenkomst. Dat in de cao een schriftelijkheidsvereiste wordt gesteld, doet daar niet aan af, omdat het ter bescherming van de werknemer is bedoeld.

(Hof 's-Hertogenbosch 19 oktober 2010, LJN BO1438)

(Hof 's-Hertogenbosch 19 oktober 2010, LJN BO1438)

Verder lezen
Terug naar overzicht